bio-forum.pl

lato 2004 do 1 lipca

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2001

1. lato 2004 do 1 lipca
22.cze.04 12:31
Marek Snowarski "admin"

Lato się zaczęło :)

Porównując doniesienia o występowaniu z zeszłym rokiem zapowiada się znacznie lepiej.

od sie.2002

2. lato 2004 do 1 lipca
23.cze.04 20:41
"pimpek"

Oj tak. Jeśli już teraz można wyszukać w lesie prawie wszystkie rodzaje grzybów, jeśli zauważyć, że zbiory trwają od końca maja i mając nadzieję, że takie tempo się utrzyma - będzie super.

A ja zaraz w swoim katalogu uzupełnię zaległe wyprawy na grzyby w czerwcu :)

od gru.2006

3. lato 2004 do 1 lipca
25.cze.04 19:39
nightcomer

W Warszawie przy jednym z cmentarzy znalazłem kilka sporych brązowych gołąbków. Zrobiłem wysyp i próbowałem stwierdzić co to za gołąbek przeglądając atlasy, niestety daremnie.

Dopiero przy użyciu tego atlasu ze stroną do pomocy w oznaczaniu gołąbków zidentyfikowałem je jako G. siostrzany :)

Jak to zwykle bywa po przespaniu się z tematem straciłem pewność...

Zapach to rzecz subiektywna a wygląd bardziej przypomina G. podgrzebieniastego. Który w dodatku częściej występuje. Musze jeszcze wiele gołąbków znaleźć, żeby nauczyć się je rozróżniać...

(wiadomość edytowana przez nightcomer 26. Czerwiec. 2004)

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

4. lato 2004 do 1 lipca
28.cze.04 12:14
Wojciech Zięba (Wojtek_z) ("Wojtek_z")

W końcu bardzo udana wyprawa. Sobota 26. 06 okolice Czchowa i Nowego Sącza. Po obfitych deszczach i dość ciepłych nocach prawdziwy wysyp kozaków czerwonych i babek, a także niezła ilośc prawdziwków :). W sumie za 5 godz. chodzenia po lasach około 80 szt. wyżej wymienionych z przewagą koźlarzy czerwonych. Gdyby nie robaki wynik byłby na poziomie ok. 110 szt. Bardzo owocne grzybobranie :)

od gru.2003

5. lato 2004 do 1 lipca

Zgadzam się. Bardzo udana wyprawa sobotnio-niedzielna. Na Kaszubach niezły wysyp kożlaków babek-brak czerwonych, no i oczywiście kurki, kurki, kurki.

I jeszcze pokazały się co mnie bardzo cieszy maślaki żółte w sporej ilości.

Są też maślaki zwyczajne, choć ten jeden uważam za nadzwyczajny.

od sie.2002

6. lato 2004 do 1 lipca
28.cze.04 22:20
"pimpek"

Mirki2, on się..... rozmnażają??

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

7. lato 2004 do 1 lipca
29.cze.04 14:25
"pasym01" (b/log.)

Sa grzyby: spore ilosci kurek (ale jeszcze nie wysyp), pojedyncze koźlaki (babki-nie widzialem czerwonych) oraz pojedyncze maślaki.

To wszystko 26&27 czerwca w okolicach Nidzicy i Pasymia.

Na drodze ze szytna do Nidzicy tez stoja z grzybami (kurki&pojedyncze koźlaki)

od gru.2003

8. lato 2004 do 1 lipca

W końcu pojawiły się czerwone kożlaki. Na Kaszubach

jest prawdziwy raj kożlakowy! Po kożlakach chyba czas na prawdziwki!

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji