bio-forum.pl

wielkopolska okolice Poznania

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. wielkopolska okolice Poznania
26.lip.05 09:55
"nicollet" (b/log.)

może ktoś wie gdzie jechać na grzybki w okolicach poznania tak powiedzmy do 70 km zeby zebrać większe conieco... pozdrawiam

od sie.2002

2. wielkopolska okolice Poznania
26.lip.05 10:06
"pimpek"

Cześć

no chyba nie mam dla Ciebie najlepszych wiadomości. Spójrz na mapę występowania: grzyby.pl - w Twoich okolicach BRAK DONIESIEŃ. Nie znaczy to, że grzybów nie ma, ale sam (a) wiesz.

Zanim Ania wyjechała na wakacje pisała, że u niej jest tak sucho, że o-ho-ho, a w ciągu ostatnich dni chyba tam nie za wiele padało.

Ja na Twoim miejscu pojechałbym w te lasy w okolice Ostrowa Wlkp. - tam jeśnie nie jest oczywiście susza - coś powinno być. Jednak lasy te mają jedną wadę - na skraju jest więcej dziwek niż drzew, a w lesie pewnie więcej gumek niż grzybów: ( Ale wiem, że tam zawsze poza dziewczynkami stoją też grzybiarze.

Albo jeszcze trochę dalej w kierunku Wrocławia - w lasy Milickie, gdzie chadza nasz Admin. Lasy przeogromne.

W LASACH (ss) będzie może nie tyle grzybów, co NA OBRZEŻACH. Weź przejdż się ze dwa kilometry SKRAJEM lasu. Jeśli nie będzie NIC tak do 5-10m wgłab lasu, i tak do 2m na zewnątrz - to kicha.

pozdrawiam i życzę powodzenia

Pimpek

ps. no i koniecznie napisz, jak się udało!!

(wiadomość edytowana przez pimpek 26. Lipca. 2005)

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

3. wielkopolska okolice Poznania
26.lip.05 10:12
"nicollet" (b/log.)

no wiem patrzyłam na mapkę: (( ech ech szkoda że nie jadę na wakacje do Kłodzka :) cóż może we wrześniu coś wysypie bo teraz znowu upały zapowiadaja: ((

od wrz.2004

4. wielkopolska okolice Poznania
15.sie.05 23:38
M.D "lili_BaGZ"
okazik :)

Witam

polecam okolice Mosiny, jest juz ich sporo :)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji