bio-forum.pl

zimówki w kuchni - wersja standard

bez logowania - można przeglądać
kuchnia

od gru.2005
#0

1. zimówki w kuchni - wersja standard

kontynuacja wątku

k1

grzyby po sparzeniu wrzątkiem dodajemy na wok w którym mamy już podduszoną na oleju cebulkę

k2

mieszamy wrzucone grzybki razem z cebulką - całość wybornie pachnie

k3

całość już ma jednolitą konsystencję

k4

odrobina wody

k5

śmietana gęsta i kwaśna 18%

k6

mieszamy mieszamy od dna zapachy są coraz intensywniejsze

k7

dodajemy ostatnią szczyptę pieprzu

k8

Gotowe, tylko jeszcze ukroić chleba

Smacznego

od paź.2005
#0

2. zimówki w kuchni - wersja standard

Mmmm:-)

od gru.2006
#0

3. zimówki w kuchni - wersja standard
11.lis.07 20:17
Adrian Szymkiewicz

Kurcze, ale mi zrobiłeś apetyt na zimóweczki!

od gru.2005
#0

4. zimówki w kuchni - wersja standard

róbcie fotki w kuchni:-)

pasja + pełny brzuszek

od wrz.2008
#0

5. zimówki w kuchni - wersja standard
16.lut.09 01:09
"chrisfir"

Moja wspaniała teściowa chodzi po wsi i juz ma 4 stanowiska zimówki.

Dostałem 3 pudełaka zamrożonej zimówki aksam. świetnie sie przechowuje.

Niedawno sie znowu wysypały małe i przy najbliższej odwilzy pewnie pójda w górę.

Grzesiek: to z woka pięknie ująłeś.

Ja zapominam sie przy patelni i o zdjęciach przypominam sobie dopiero zrelaksowany z pełnym brzuchem.

A dzis na kolacje były:

cebulka zasmażona z kurkumą i odrobina tymianku na woku,

na to zimówka mrożona plus wegeta z przyprawa kostka czosnek knorr roztarte i zmieszane razem 3-4 szczypty reszta zostaje do innych potraw, trochę pieprzu

kurkuma mało zmienia smak a daje wspaniały złocisty kolor

potem kuskus, bo akurat ugotowany pod ręka był, troche wywaru z karkówki bo tez był ale może być dowolny rosołek

kukurydza i groszek bach w to wszysko po jakies 1/3 puszki

no i kilka brokułków ugotowanych no bo tez leżały już w lodówce

au voile

potrawa - zimówka z woka bez chińskich przypraw gotowa

lekka w sam raz na późna kolację

mniam mniam:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji