Czekałam na Twój kalendarzowy wątek, Elmo, będzie ciąg dalszy?:-)))
Basiu - jestem w rozjazdach i nie miałam czasu. Jeśli jestem w domu to godzinę i znowu mnie nie ma.... Nie będzie za późno jeśli wstawię fotki w niedzielę?
Michał zaproponował termin proponowania fotek do niedzieli, a zatem wstawianie w niedzielę, jak najbardziej - OK.
Abym nie była gołosłowna, cytuję:
"...- Fotki wybierzemy na początku przyszłego tygodnia, więc termin "nadsyłania" prac powiedzmy do niedzieli czyli 11. 11. 2007.
- Od poniedziałku czyli 12. 11. 2007 w utworzonym osobnym wątku głosowanie...."
Elmiro, ja chodzę czesto po lasach i parkach narodowych, ale nigdy jeszcze takiego grzyba nie widziałem. Wydaje mi się, że to jest duża rzadkość przynajmniej na Podlasiu. Właśnie takie gatunki powinny znaleźć się w tym kalendarzu. Gratulacje za zdjęcie, a przede wszystkim za to co na nim pokazałaś. O! i jest nawet podana nazwa gatunkowa. Tylko naśladować.
dziękuję Krzysztof za uznanie. Trzęsak nie jest taki rzadki jak Ci się wydaje. Ale rzeczywiście można miec problem z wypatrzeniem go w lesie.
Przedstawiam luźny pomysł na pierwszą stronę kalendarza. Proponuję zrobić zdjęciowy mix zawierający i las i grzyby i rosliny, tak, żeby wszyscy byli zadowoleni i jednocześnie informujący co jest w środku.
Oczywiście w układzie PIONOWYM
Moje propozycje są w poziomie bo z rozpędu nie przekręciłam strony :)))
Moje zdanie - źle!! Chaos - UFO w kształcie grzybów lata nad lasem czy ogrodem.
cyt. - "Moje zdanie - źle!! Chaos - UFO w kształcie grzybów lata nad lasem czy ogrodem"
Rysiu - tego typu mixy mają to do siebie, że TAK wyglądają. A moja propozycja jest (jak napisałam wyżej) - LUŹNA.
Marku - jakże mogłabym sie gniewać???! Z tym, że taki znaczek to chyba raczej z tyłu?
Ale jest coś, co właśnie mi się spodobało na mixie Elmy. TREŚĆ NAPISÓW!!!
2008 i BIO-FORUM
Czy to nie jest właśnie ten złoty środek???
Powiem w takim razie więcej w kwestii napisów:
Moim zdaniem wystarczy rok i okrągły żółty znaczek LOGO (i nic więcej)
Elma... wierz mi, ale nie umiałem odwrócić tej pocztówki, więc nakleiłem znaczek na obrazku...
Słusznie, jest logo, więc napis BIO-FORUM jest już tylko powtórzeniem.
Elmo, popieram Twoją propozycję z 11: 16:
rok i logo
Marku, gdybyś chciał zaproponować nowy temat: bio-forum w filatelistyce, to ja popieram;-) (a to wcale nie taki żart, na jaki wygląda). Zima byłaby dla nas za krótka, gdybyśmy tak realizowali coraz to nowe pomysły...;-))))
Basiu... nie wiem, czy dobrze odczytałaś "mój znaczek". Grzybek na tym znaczku jest z mojej kolekcji, sfocony w naturalnym jego środowisku, a reszta, to grafika komputerowa. Z rozmysłem nie wstawiłem nominału, ale żeby podnieść jego wartość, tym razem wstawię ten nominał. Ja nie zjmuję się filatelistyką. Wątek mógłby otworzyć ktoś, komu ta tematyka jest bliska...
Ja mogę tworzyć tylko takie znaczki:
Marku, dobrze odczytałam... Tak sobie niby na poważnie, żartowałam, pół serio, pół żartem, bo ogarnął mnie taki żartobliwy nastrój...;-)))
Tworzysz bardzo udane znaczki!
Ten drugi mógłby stanąć do księgi rekordów w kategorii liczby grzybiarzy na jednym znaczku, w tym pies!!! Bardzo ładny znaczek!!!:-)))
Marku -
> Wyrzuciłabym napis "Kalendarz bio-forum. pl (bo to wraz z logo wygląda jak masło maślane - powtórzenie tego samego) oraz literkę "r" przy roku.
> Zmniejszyłabym trochę logo, bo swoją wielkością "przytłacza" szpileczki.
Poza tym podoba mi się.
Jak tak się przygladam, to Marek miał wspaniały pomysł. Na okładkę wrzucić uczestników I Zlotu Grzybofiśnietych.
To mogłaby być tradycja, że każdy kalendarz będzie rozpoczynał się uczestnikami zlotu ( czytaj: największego zgrupowania userów bio-forum). Np kalendarz na 2009 --> II zlot itd.