bio-forum.pl

Kalendarz - Elma

bez logowania - można przeglądać

od paź.2004

1. Kalendarz - Elma

G_1

1

Tremella mesenterica

Trzęsak pomarańczowy,

od sty.2007

2. Kalendarz - Elma

Czekałam na Twój kalendarzowy wątek, Elmo, będzie ciąg dalszy?:-)))

od paź.2004

3. Kalendarz - Elma

Basiu - jestem w rozjazdach i nie miałam czasu. Jeśli jestem w domu to godzinę i znowu mnie nie ma.... Nie będzie za późno jeśli wstawię fotki w niedzielę?

od sty.2007

4. Kalendarz - Elma

Michał zaproponował termin proponowania fotek do niedzieli, a zatem wstawianie w niedzielę, jak najbardziej - OK.

Abym nie była gołosłowna, cytuję:

"...- Fotki wybierzemy na początku przyszłego tygodnia, więc termin "nadsyłania" prac powiedzmy do niedzieli czyli 11. 11. 2007.

- Od poniedziałku czyli 12. 11. 2007 w utworzonym osobnym wątku głosowanie...."

od sty.2007

5. Kalendarz - Elma

Elmiro, ja chodzę czesto po lasach i parkach narodowych, ale nigdy jeszcze takiego grzyba nie widziałem. Wydaje mi się, że to jest duża rzadkość przynajmniej na Podlasiu. Właśnie takie gatunki powinny znaleźć się w tym kalendarzu. Gratulacje za zdjęcie, a przede wszystkim za to co na nim pokazałaś. O! i jest nawet podana nazwa gatunkowa. Tylko naśladować.

od paź.2004

6. Kalendarz - Elma

dziękuję Krzysztof za uznanie. Trzęsak nie jest taki rzadki jak Ci się wydaje. Ale rzeczywiście można miec problem z wypatrzeniem go w lesie.

Przedstawiam luźny pomysł na pierwszą stronę kalendarza. Proponuję zrobić zdjęciowy mix zawierający i las i grzyby i rosliny, tak, żeby wszyscy byli zadowoleni i jednocześnie informujący co jest w środku.

1
2
3

Oto przykłady:

Oczywiście w układzie PIONOWYM

Moje propozycje są w poziomie bo z rozpędu nie przekręciłam strony :)))

od paź.2004

7. Kalendarz - Elma
1

I idąc tym tropem proponuję zdjęcie:

od lis.2005

8. Kalendarz - Elma
10.lis.07 22:39
Marek Ciszewski "grant"
1

Elma... śliczne są te Twoje mixy. Wspaniale się nadają na okolicznościowe pocztówki. Nie wiem, czy wiesz, ale jest już znaczek okolicznościowy na te pocztówki z okolicznościową pieczątką z logo bio-forum.

Chyba się nie pogniewasz, że coś do Twojej pocztówki dodałem???...

od paź.2005

9. Kalendarz - Elma

Moje zdanie - źle!! Chaos - UFO w kształcie grzybów lata nad lasem czy ogrodem.

od paź.2004

10. Kalendarz - Elma

cyt. - "Moje zdanie - źle!! Chaos - UFO w kształcie grzybów lata nad lasem czy ogrodem"

Rysiu - tego typu mixy mają to do siebie, że TAK wyglądają. A moja propozycja jest (jak napisałam wyżej) - LUŹNA.

Marku - jakże mogłabym sie gniewać???! Z tym, że taki znaczek to chyba raczej z tyłu?

od sty.2007

11. Kalendarz - Elma

Ale jest coś, co właśnie mi się spodobało na mixie Elmy. TREŚĆ NAPISÓW!!!

2008 i BIO-FORUM

Czy to nie jest właśnie ten złoty środek???

od paź.2004

12. Kalendarz - Elma

Powiem w takim razie więcej w kwestii napisów:

Moim zdaniem wystarczy rok i okrągły żółty znaczek LOGO (i nic więcej)

od lis.2005

13. Kalendarz - Elma
11.lis.07 12:19
Marek Ciszewski "grant"

Elma... wierz mi, ale nie umiałem odwrócić tej pocztówki, więc nakleiłem znaczek na obrazku...

od sty.2007

14. Kalendarz - Elma

Słusznie, jest logo, więc napis BIO-FORUM jest już tylko powtórzeniem.

Elmo, popieram Twoją propozycję z 11: 16:

rok i logo

od sty.2007

15. Kalendarz - Elma

Marku, gdybyś chciał zaproponować nowy temat: bio-forum w filatelistyce, to ja popieram;-) (a to wcale nie taki żart, na jaki wygląda). Zima byłaby dla nas za krótka, gdybyśmy tak realizowali coraz to nowe pomysły...;-))))

od lis.2005

16. Kalendarz - Elma
11.lis.07 13:33
Marek Ciszewski "grant"
1
2

Basiu... nie wiem, czy dobrze odczytałaś "mój znaczek". Grzybek na tym znaczku jest z mojej kolekcji, sfocony w naturalnym jego środowisku, a reszta, to grafika komputerowa. Z rozmysłem nie wstawiłem nominału, ale żeby podnieść jego wartość, tym razem wstawię ten nominał. Ja nie zjmuję się filatelistyką. Wątek mógłby otworzyć ktoś, komu ta tematyka jest bliska...

Ja mogę tworzyć tylko takie znaczki:

od sty.2007

17. Kalendarz - Elma

Marku, dobrze odczytałam... Tak sobie niby na poważnie, żartowałam, pół serio, pół żartem, bo ogarnął mnie taki żartobliwy nastrój...;-)))

Tworzysz bardzo udane znaczki!

Ten drugi mógłby stanąć do księgi rekordów w kategorii liczby grzybiarzy na jednym znaczku, w tym pies!!! Bardzo ładny znaczek!!!:-)))

od lis.2005

18. Kalendarz - Elma
11.lis.07 13:57
Marek Ciszewski "grant"
1

Była propozycja, żeby na stronie tytułowej były Szpileczki PUCIA, żeby było tylko LOGO, no i co strona tytułowa przedstawia, a więc Kalendarz. To moja propozycja:

od paź.2004

19. Kalendarz - Elma

Marku -

> Wyrzuciłabym napis "Kalendarz bio-forum. pl (bo to wraz z logo wygląda jak masło maślane - powtórzenie tego samego) oraz literkę "r" przy roku.

> Zmniejszyłabym trochę logo, bo swoją wielkością "przytłacza" szpileczki.

Poza tym podoba mi się.

od lis.2005

20. Kalendarz - Elma
11.lis.07 15:49
Marek Ciszewski "grant"
1

Poprawiłem zgodnie z Twoją sugestią. To oczywiście tylko propozycja testowa...

od paź.2005

21. Kalendarz - Elma

Jak tak się przygladam, to Marek miał wspaniały pomysł. Na okładkę wrzucić uczestników I Zlotu Grzybofiśnietych.

To mogłaby być tradycja, że każdy kalendarz będzie rozpoczynał się uczestnikami zlotu ( czytaj: największego zgrupowania userów bio-forum). Np kalendarz na 2009 --> II zlot itd.

od maj.2005

22. Kalendarz - Elma

Elma

w wątku A może kalendarze bio-forum? dałaś świetne zdjęcie

może po znajomości dałoby się tę fotkę wykorzystać w kalendarzu?

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji