bio-forum.pl

Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

bez logowania - można przeglądać

od sty.2007

1. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

W dziale Rozmów towarzyskich powstała inicjatywa opracowania kalendarza bio-forum - wątek [bf#132583]. Mile widziane propozycje fotek do kalendarza i głos w dyskusji.

od sie.2007

2. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

Moim zdaniem warto zastanowić się nad fotkami kwiatów roślin kwitnących w poszczególnych miesiącach. Jedyny problem - czy w zimie coś kwitnie...

Może być to dobra forma dydaktyczna - wtedy wzrokowo pamiętałoby się co w którym miesiącu kwitnie.

od sty.2007

3. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

Kwitną w zimie ciemierniki (przynajmniej mój ogrodowy, jego sezon kwitnienia zaczyna się w listopadzie). Jak zima lekka to właściwie przez całą zimę kwitną stokrotki, albo gwiazdnica pospolita. W styczniu zakwitają krzewy oczaru japońskiego. W zależności od warunków atmosferycznych, niekiedy już w lutym zakwita rannik zimowy.

Wszelkie głosy w dyskusji proszę zamieszczać w zalinkowanym w pierwszym poście wątku.

od sty.2007

4. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

Do wszystkich chętnych zaproponować fotki grzybkowe, roślinkowe, śluzowcowe...:

Do niedzieli 11. 11. br. włącznie jest jeszcze czas na propozycje fotek do kalendarza.

Zapraszamy:-)))

Dla proponowanych zdjęć każdy z dawców zakłada swój wątek tytułując go:

Kalendarz - fotki - xxx (imię lub nick)

Później odbędzie się wybór fotek przez głosowanie tych userów, którzy zechcą posiadać kalendarz, inne szczegóły w wątku podanym w pierwszym poście.

od sty.2007

5. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

Podoba mi się ta propozycja - kalendarz bio-forum. Ja ze swej strony chciałbym zaproponować, by w nim znalazły się zdjęcia gatunków ( roślin, grzybów, śluzowców) bardzo rzadkich, czyli zagrożonych wyginięciem i te które zostały po raz pierwszy stwierdzone w Polsce ( np grzyb - trufla letnia i być może jeszcze inne gatunki), bo takie są również prezentowane na tym forum. Uzasadniam to tym, że będzie większy popyt na takie kalendarze i pokaże to wielką rolę jaką pełni to forum, zachęci innych do zaglądania i udziału w dyskusji.

Tak, bo to forum ma charakter - wydaje mi się - raczej edukacyjny, co w nim najbardziej należy cenić.

Basiu, w miesiącach zimowych można pokazać owoce roślin występujących w naturze (też są kolorowe). Nie wiem jak ze śluzowcami.

Jeśli chodzi o atlasy z roślinami ogrodowymi, to ich ukazuje się zdecydowanie więcej niż tych z - dzikimi. Uzasadnię to jeszcze i tym, że bio - forum dla mnie kojarzy się z biologią, a nie z ogrodnictwem.

Pozdrawiam serdecznie również i miłośników tylko roślin ozdobnych.

(wypowiedź edytowana przez Zwieros 10. listopada. 2007)

od sty.2007

6. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

A ja, miłośnik roślin dziko rosnących, ale również tych ozdobnych (rosnących w ogrodach, parkach itp.) odwzajemniam pozdrowienia.

od sty.2007

7. Wątek nieco off-topic - kalendarz bio-forum.

Przekazuję informację od Michała Jezierskiego, zamieszczoną w wątku [bf#136804]:

"W środę 05. 12. 2007 muszę zadeklarować ostateczną ilość egzemplarzy. Tak więc do środy proszę deklarować chęć zakupu, jeśli ktoś jeszcze ma ochotę na taki kalendarz."

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji