bio-forum.pl

Kwiaty z leśnej polany(29.09.07-cz.1)

bez logowania - można przeglądać

od kwi.2007

1. Kwiaty z leśnej polany(29.09.07-cz.1)
12.paź.07 13:35
Robert Puchalski "robert"

Kiedy 24. 09. 07 pisałem w wątku "Mały, biały... kwiatek" o skąpości kwitnących przedstawicieli roślin o tej porze na moich trasach wycieczek w Puszczy Białowieskiej, Barbara K. żywo zareagowała i pokazała sporo kwitnących okazów ze swoich terenów. No to ja też postanowiłem dokładniej przyjrzeć się poboczom puszczańskich dróg. Okazja po temu trafiła się 29. 09. 07 - po nocnym deszczu, piękna słoneczna pogoda, niemalże letnia. Pojechałem i napstrykałem zdjęć bez liku. Ze względu na mnogość roślin podzieliłem je na dwa wątki, o tytule jak wyżej i drugi "Kwiaty z poboczy dróg (29. 09. 07-cz. 2)". Oczywiście nie są to nowości na forum, chodziło mi o kwitnące rośliny o tej porze roku. Trochę długo trwało opracowanie przywiezionego materiału (prawie dwa tygodnie) i pewnie się częściowo zdezaktualizował.

Ale do rzeczy. Przedstawiam rośliny, które znalazłem na polanie-szkółce ok. 0. 5ha i zapewne, to nie wszystkie, które tam jeszcze kwitły.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji