bio-forum.pl

I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

bez logowania - można przeglądać

od paź.2005

1. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Jesteśmy już po śniadaniu w sobotni piękny ranek, ostatniego dnia zlotu. Dla mnie jajecznica była balsamem a gorąca herbatka - nektarem. Śniadanie było o wiele bardziej obfite, ale nie jestem alfem i nie mam siedem żołądków. Długi spacer, dobrze nam zrobi.

Grant prowadzi nas nad jakieś dziwaczne źródełka i skałki. Idziemy.

Na tym kończę sprawozdanie. Nie byłbym sobą, gdybym nie zadał oglądajacym dwa pytania.

1* Kto znalazł tego grzyba?

2* Czyj cień udało mi się sfotografować?

Na pytania niestety nie może odpowiadać osoba, która trzyma grzyba. Zaś osoba, której cień widzimy, może zgadywać:-)

Odpowiedzi tutaj - pod tym postem.

PS Serdecznie dziękuję Grantowi, że poświęcił nam tyle czasu i pokazał uroki swoich najbliższych miejsc.

Dziękuję nieobecnemu Bogdanowi i Konradowi, którzy poświęcili czas na zbiórkę pieniędzy za kubeczki, wyłożenie pieniędzy za sponsorów na naklejki i naszywki.

Dziekuję Wojtkowi, który poświęcił nam czas na wypracowanie logo forum, dzięki któremu nasze samochody lśnią żółtym znaczkiem.

Dziękuję załodze ośrodka, która dbała o nas pod względem kulinarnym.

Dziękuję wszystkim, którzy przyjechali i swoją obecnością uświetnili ten zlot.

Do zobaczenia w 2008 roku. Oby w październiku, ale na pewno na Kaszubach.

Niestety nie mam możliwości wklejenia już fotki, która otrzymałem od Jeziera. Wklejam ją osobno w komentarzach pod fotoreacją.

(wypowiedź edytowana przez old_rysiu 04. października. 2007)

od paź.2006

2. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Rysio zapomniał o opisie mleko-jeziora. To jest to takie białe!

Zapomniał również, że jemu należą się ogromne podziękowania. Za organizację, pilnowanie nas wszystkich, za bycie z nami i wśród nas, za super doznania, pomysł i wykonanie. I za grzybki z papryczką /uwierzcie że były ssuper/, i za hajerowe opowieści.

Duża buźka dla old_rysiu.

Dotisz

od paź.2005

3. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Grzybka znalazła Jola. Boletus rósł przy samej drodze.

Cień: Old_rysiu.

Prawda, że wygrałem kubek? :)

od lip.2004

4. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Foto przedostatnie - to 100% Jola

Foto ostatnie trochę trudniejsze, ponieważ nie widziałem żadnegow realu - ale stawiam na męską połowę Mirki2 lub Old_rysiu, ze wskazaniem na Mirki

od paź.2006

5. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Arek ty donosicielu!!!!! 11 To nawet ja się nie wychylałam.

od lip.2004

6. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Uzupełnienie:

Przy fotce z Jolą dawałem 100% za ten wycinek,

podwyższam do 200%, bo w którymś z watków było foto związnene ze statuą:-)

Przy ostatnim daję jednak 99. 9% na Mirki2. W pierwszej chwili pomyślałem o podstępie w słowach Old_rysia:

"... 2* Czyj cień udało mi się sfotografować?...", stąd miałem (i ciągle mam) ale niewielki dylemat;-)

od wrz.2006

7. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Rysiu jak zwykle zrobiłeś kawał dobrej roboty!!! Wielkie dzięki!!! Fotka grupowa nie doszła do Ciebie?

od paź.2005

8. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Fota grupowa niestety nie doszła. Jak masz to wrzuć na koniec fotorelacji.

Nadal czekam na odpowiedzi konkursowe:-)

od wrz.2006

9. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Rysiu jeszcze raz do Ciebie fotę prześlę, lepiej żeby była umieszczona w Twej fotorelacji.

Co do konkursu to raczej byłem nieobecny, ale bloletusik pewnie Joli, a drugą fotę zatytułowałbym autocień.;)

Pozdrawiam.

Ps. Daj znać jakby fota ode mnie nie dotarła.

od kwi.2004

10. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Dziękujemy, Rysiu.

Dlaczego nie napisałeś nic o przepysznych kaniach usmażonych nam przez Bogusię?:-)))

Ten cień to Arek?

od paź.2005

11. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Tutaj jesteśmy wszyscy.

Foto: Jezier

od wrz.2006

12. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Rysiu jezier sie rozsiadł w najlepsze, a zdjęcie samo się zrobiło.

od kwi.2004

13. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Najpierw szedłeś sobie pomalutku, a potem leciałeś biegiem, pamiętasz? Bałeś się, że Cię na zdjęciu braknie? :)

Słuchajcie, po lesie w niedzielę chodził z nami jakiś młody chłopak. Kto to był? Przy stole go z nami nie było.

od lis.2005

14. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )
4.paź.07 12:31
Marek Ciszewski "grant"
1

Ten chłopak, to nowo wychowywany przeze mnie grzybofiś - Norbert.

Wiedział o naszej wyprawie i do nas się dołączył - potem pognał do domu, by się pochwalić swoimi trofeami. To on dał namiary na tego pięknego śluzowca - potrafi je już odszukiwać. Oznaczyłem go jako Trichia decipiens.

od kwi.2004

15. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Pojawi się u nas na forum ten grzybofiś?

od lis.2005

16. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )
4.paź.07 15:09
Marek Ciszewski "grant"

Jak nabierze trochę samodzielności, to niewykluczone, tym bardziej, że ma dostać komputer. Na wyprawy chodzi jednak tylko ze mną, i muszę przyznać, że ma "dobre oko". Wie, czego szukam i jest mi bardzo pomocny - jak ja to mówię, "czuje blusa".

Wczoraj, zachęcony przez Pimpka będziemy poszukiwać Calycellina subleucella...

To jest takie coś mniejsze od tych śluzowców. Popatrz tutaj: [bf#19072]

od lis.2005

17. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )
4.paź.07 15:11
Marek Ciszewski "grant"

Jak nabierze trochę samodzielności, to niewykluczone, tym bardziej, że ma dostać komputer. Na wyprawy chodzi jednak tylko ze mną, i muszę przyznać, że ma "dobre oko". Wie, czego szukam i jest mi bardzo pomocny - jak ja to mówię, "czuje blusa".

Wczoraj, zachęcony przez Pimpka będziemy poszukiwać Calycellina subleucella...

To jest takie coś mniejsze od tych śluzowców. Popatrz tutaj: [bf#19072]

od wrz.2006

18. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Jolu pewnie, że pamiętam.:-) Jak widzę nic nie umknęło twej uwadze:-) Oj pewnie, że sie spieszyłem, nie mogło mnie braknąć na tej historycznej fotce.:-)

od paź.2005

19. I Zlot - Fotoreportaż ( 3 )

Arek Andrzejewski napisał:

''Grzybka znalazła Jola. Boletus rósł przy samej drodze.

Cień: Old_rysiu.

Prawda, że wygrałem kubek? :)''

No i mamy zwycięzcę. W nagrodę Arek stawia nam wszystkim piwo na nastepnym zlocie.:-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji