Jesteśmy już po śniadaniu w sobotni piękny ranek, ostatniego dnia zlotu. Dla mnie jajecznica była balsamem a gorąca herbatka - nektarem. Śniadanie było o wiele bardziej obfite, ale nie jestem alfem i nie mam siedem żołądków. Długi spacer, dobrze nam zrobi.
Grant prowadzi nas nad jakieś dziwaczne źródełka i skałki. Idziemy.
Na tym kończę sprawozdanie. Nie byłbym sobą, gdybym nie zadał oglądajacym dwa pytania.
1* Kto znalazł tego grzyba?
Na pytania niestety nie może odpowiadać osoba, która trzyma grzyba. Zaś osoba, której cień widzimy, może zgadywać:-)
Odpowiedzi tutaj - pod tym postem.
PS Serdecznie dziękuję Grantowi, że poświęcił nam tyle czasu i pokazał uroki swoich najbliższych miejsc.
Dziękuję nieobecnemu Bogdanowi i Konradowi, którzy poświęcili czas na zbiórkę pieniędzy za kubeczki, wyłożenie pieniędzy za sponsorów na naklejki i naszywki.
Dziekuję Wojtkowi, który poświęcił nam czas na wypracowanie logo forum, dzięki któremu nasze samochody lśnią żółtym znaczkiem.
Dziękuję załodze ośrodka, która dbała o nas pod względem kulinarnym.
Dziękuję wszystkim, którzy przyjechali i swoją obecnością uświetnili ten zlot.
Do zobaczenia w 2008 roku. Oby w październiku, ale na pewno na Kaszubach.
Niestety nie mam możliwości wklejenia już fotki, która otrzymałem od Jeziera. Wklejam ją osobno w komentarzach pod fotoreacją.
(wypowiedź edytowana przez old_rysiu 04. października. 2007)
Rysio zapomniał o opisie mleko-jeziora. To jest to takie białe!
Zapomniał również, że jemu należą się ogromne podziękowania. Za organizację, pilnowanie nas wszystkich, za bycie z nami i wśród nas, za super doznania, pomysł i wykonanie. I za grzybki z papryczką /uwierzcie że były ssuper/, i za hajerowe opowieści.
Duża buźka dla old_rysiu.
Dotisz
Grzybka znalazła Jola. Boletus rósł przy samej drodze.
Cień: Old_rysiu.
Prawda, że wygrałem kubek? :)
Foto przedostatnie - to 100% Jola
Foto ostatnie trochę trudniejsze, ponieważ nie widziałem żadnegow realu - ale stawiam na męską połowę Mirki2 lub Old_rysiu, ze wskazaniem na Mirki
Arek ty donosicielu!!!!! 11 To nawet ja się nie wychylałam.
Uzupełnienie:
podwyższam do 200%, bo w którymś z watków było foto związnene ze statuą:-)
Przy ostatnim daję jednak 99. 9% na Mirki2. W pierwszej chwili pomyślałem o podstępie w słowach Old_rysia:
"... 2* Czyj cień udało mi się sfotografować?...", stąd miałem (i ciągle mam) ale niewielki dylemat;-)
Rysiu jak zwykle zrobiłeś kawał dobrej roboty!!! Wielkie dzięki!!! Fotka grupowa nie doszła do Ciebie?
Fota grupowa niestety nie doszła. Jak masz to wrzuć na koniec fotorelacji.
Nadal czekam na odpowiedzi konkursowe:-)
Rysiu jeszcze raz do Ciebie fotę prześlę, lepiej żeby była umieszczona w Twej fotorelacji.
Co do konkursu to raczej byłem nieobecny, ale bloletusik pewnie Joli, a drugą fotę zatytułowałbym autocień.;)
Pozdrawiam.
Ps. Daj znać jakby fota ode mnie nie dotarła.
Dziękujemy, Rysiu.
Dlaczego nie napisałeś nic o przepysznych kaniach usmażonych nam przez Bogusię?:-)))
Ten cień to Arek?
Rysiu jezier sie rozsiadł w najlepsze, a zdjęcie samo się zrobiło.
Najpierw szedłeś sobie pomalutku, a potem leciałeś biegiem, pamiętasz? Bałeś się, że Cię na zdjęciu braknie? :)
Słuchajcie, po lesie w niedzielę chodził z nami jakiś młody chłopak. Kto to był? Przy stole go z nami nie było.
Pojawi się u nas na forum ten grzybofiś?
Jak nabierze trochę samodzielności, to niewykluczone, tym bardziej, że ma dostać komputer. Na wyprawy chodzi jednak tylko ze mną, i muszę przyznać, że ma "dobre oko". Wie, czego szukam i jest mi bardzo pomocny - jak ja to mówię, "czuje blusa".
Wczoraj, zachęcony przez Pimpka będziemy poszukiwać Calycellina subleucella...
To jest takie coś mniejsze od tych śluzowców. Popatrz tutaj: [bf#19072]
Jak nabierze trochę samodzielności, to niewykluczone, tym bardziej, że ma dostać komputer. Na wyprawy chodzi jednak tylko ze mną, i muszę przyznać, że ma "dobre oko". Wie, czego szukam i jest mi bardzo pomocny - jak ja to mówię, "czuje blusa".
Wczoraj, zachęcony przez Pimpka będziemy poszukiwać Calycellina subleucella...
To jest takie coś mniejsze od tych śluzowców. Popatrz tutaj: [bf#19072]
Jolu pewnie, że pamiętam.:-) Jak widzę nic nie umknęło twej uwadze:-) Oj pewnie, że sie spieszyłem, nie mogło mnie braknąć na tej historycznej fotce.:-)
Arek Andrzejewski napisał:
''Grzybka znalazła Jola. Boletus rósł przy samej drodze.
Cień: Old_rysiu.
Prawda, że wygrałem kubek? :)''
No i mamy zwycięzcę. W nagrodę Arek stawia nam wszystkim piwo na nastepnym zlocie.:-)