Te nieostre zbliżenia grzybków masz stąd, że Twoj aparat ma minimalną odległość na jaką możesz zbliżyć go do fotografowanego obiektu.
Jeżeli ją przekroczysz to np. grzybki będą takie rozmyte.
Jeżeli nie masz instrukcji, gdzie powinna być ona podana, to ustal doświadczalnie z linijką do jakiej minimalnej odległości możesz zbliżyć aparat do obiektu aby był on jeszcze ostry - i w terenie nie przekraczaj tej minimalnej odległości:-)
Oooo!!!, Pimpek, jak pamiętam, miał doczynienia z p. bladym więc to już raczej na pewno one:-)
Te grzybki to z dzisiaj, bo u mnie (Puławy) totalna susza, a przez ostatnie dwa dni "szwędania" się po lesie to zatrzymywałem się przy dużych, tym samym wewnątrz wilgotnych stertach gałęzi lub wysychających, ale też jeszcze trochę mokrawych, leśnych bajorkach. Tragedia!!!:- (
hehe u mnie to juz nie pamietam kiedy deszcz padał. ostatni tydzien a moze i wiecej piekna pogoda i słońce i własnie na to czekałem bo w upalne dni własnie wyrastaja boletusy luridusy :)
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)
⇒ szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji