bio-forum.pl

wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)

bez logowania - można przeglądać

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

1. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)
3.lip.05 20:58
"jaruniawapienna" (b/log.)

wczorajasza wyprawa do świetlistego gradu (wybaczcie ale jestem początkujacy i zdj sa troche zamazane)

a tu koźlarze

gołabek

i kurki (ale dziwne w lesie lisciastym?)

a tutaj juz sam las:

od sie.2002

2. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)
3.lip.05 21:08
"pimpek"

Te dziwne pieprzniki to PIEPRZENIKI BLADE, grzyby.pl

od lip.2004

3. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)

Te Twoje kurki, to pewnie pieprznik blady?

Te nieostre zbliżenia grzybków masz stąd, że Twoj aparat ma minimalną odległość na jaką możesz zbliżyć go do fotografowanego obiektu.

Jeżeli ją przekroczysz to np. grzybki będą takie rozmyte.

Jeżeli nie masz instrukcji, gdzie powinna być ona podana, to ustal doświadczalnie z linijką do jakiej minimalnej odległości możesz zbliżyć aparat do obiektu aby był on jeszcze ostry - i w terenie nie przekraczaj tej minimalnej odległości:-)

od lip.2004

4. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)

Oooo!!!, Pimpek, jak pamiętam, miał doczynienia z p. bladym więc to już raczej na pewno one:-)

Te grzybki to z dzisiaj, bo u mnie (Puławy) totalna susza, a przez ostatnie dwa dni "szwędania" się po lesie to zatrzymywałem się przy dużych, tym samym wewnątrz wilgotnych stertach gałęzi lub wysychających, ale też jeszcze trochę mokrawych, leśnych bajorkach. Tragedia!!!:- (

5. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)
3.lip.05 22:59

to z wczoraj (sobota)

6. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)
3.lip.05 23:01

hehe u mnie to juz nie pamietam kiedy deszcz padał. ostatni tydzien a moze i wiecej piekna pogoda i słońce i własnie na to czekałem bo w upalne dni własnie wyrastaja boletusy luridusy :)

7. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)
4.lip.05 13:05

dzisaj znalazłem takiego borowika ma ciemny kapelusz i zero siatki na trzonie. raczej chyba nie edulis. ciekawe co? poczekam moze troche podrosnie

a tutaj ponury tylko ze wiekszy :)

a takze muchomorki

8. wyprawa do lasu (okolice rzeszowa)
2.wrz.05 13:56
Krzysztof Czerepiuk ("pinio")
poczatek

Witam wszystkich po dłuższej nieobecości.

Byłem ostatnio na gościnnych występach na Rzeszowszczyźnie - lasy przy trasie Sokołów Małopolski - Leżajsk i chyba trafiłem na ładny wysyp maślaków.

"modrzewiowe"

Pojawiały się też w znacznych ilościach m. "modrzewiowe".

czarcie kola

Ale mimo wszystko królowały m. zwyczajne.

mniam

Efekt

I tak przez dwa dni (a to tylko część zbiorów).

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji