bio-forum.pl

Z Dolnego Śląska

bez logowania - można przeglądać

od wrz.2006

1. Z Dolnego Śląska

W sobotę byłem w okolicach Milicza i bez rewelacji. w prawdzie udało mi się nazbierać kosz pogrzybków, ale łaziłem prawie 6 godzin. W niedziele zbierałem w okolicy Obornik i wyniki były lepsze. Może bez rewelacji, ale było kilka prawdziwków, kilka kań, sporo podgrzybków i maślaków pstrych, trafiały sie kurki, podgrzybki złotawe, podgrzybki zajączki i kilka koźlarzy. Junior trochę focił. Jak tylko przygotuje foty to powieszę.

Pozdrawiam.

od cze.2007

2. Z Dolnego Śląska

Ja w sobote byłem koło Jelcza-Laskowic i było niezle, w niektorych mlodnikach swierkowych staly duze rodziny podgrzybka, w mchach znalazlem ok 15 wiekszych prawdziwków, w sumie w 3 osoby zebralismy 4 kosze. W niedziele z kolei wypad do Złotowa w strone Twardogory. Tam sa straszne tlumy ludzi, i niedalo sie wiecej uzbierac, fakt-zajączkow bylo mnostwo, po 50-70 w jednym miejscu, ale podgrzybka brunatnego juz malo, prawdziwków sladowe ilosci.

pozdrawiam

od wrz.2006

3. Z Dolnego Śląska

Obiecane foty Jeziera Juniora. Chyba chwycił bakcyla, więc szansę są, ze będzie ich więcej.

borowiki
borowiczek

Seba stwierdził, że dla takiego modela warto kilka kilometrów ze statywem i aparatem po lesie biegać.

podgrzybek
podgrzybek

Były i podgrzybki.

kania

Czubajka

siedzuń
siedzuń

Szmaciaki

gołabek

Gołąbki

boletus

Pozdrawiamy!

od paź.2005

4. Z Dolnego Śląska

Fotki pierwsza klasa. Moje gratulacje. Kiedy ja takie będę robił?:- (

od lip.2013

5. Z Dolnego Śląska

witam ja też jestem z woj. dolnośląskiego powiat polkowicki u nas też się pokazały grzybki to kilka fotek z 16. 09, 07 jakoś troch słaba poniewarz fotki robiano telefonem. pozdrawiam

od lip.2013

6. Z Dolnego Śląska

od wrz.2006

7. Z Dolnego Śląska

Rysiu jak kiedy? Na zlocie!:-)

Pozdrawiam.

od wrz.2006

8. Z Dolnego Śląska

W lesie jeszcze nie od zlotu nie byłem. Jeśli nie będzie padało to jutro wyskoczę na kilka chwil, ale grzybki pod domem mi rosną.

opienki

Moje "trawnikowce". Wczoraj zebrałem ich spory kosz.

żółciak
żółciak
żłóciak

No i młodziutki okazały żółciak.

od kwi.2004

9. Z Dolnego Śląska

Oczywiście zjadłeś, prawda? Jezier, jakie Ty cudne zdjęcia robisz!

Ja też jutro jadę na grzyby, chyba, że będzie lało, to nie.

od lip.2004

10. Z Dolnego Śląska

Nie! No chyba nie! Bo to te, na które pieski siusiają!

od wrz.2006

11. Z Dolnego Śląska

Tak to te, na które siusiają pieski. :) Zostawiłem go na tym pieńku. Jolu zdjęcia, jak zdjęcia żółciak był fotogeniczny i tyle.;)

od paź.2007

12. Z Dolnego Śląska
7.paź.07 21:08
dorota "zobcia"

cudne jeziorku te fotki!

Myśl już co z nimi dalej zrobisz;)

od paź.2005

13. Z Dolnego Śląska

No tak. Już po zlocie a nadal nie mam takiego ładnego zdjecia:- (

Jezier to mistrz kadrowania - kurcze - musze zapisać się na lekcje:-)

od wrz.2006

14. Z Dolnego Śląska

Dorota jakieś propozycję?:-)

Rysiu nie masz bo robiłeś zdjęcia do fotorelacji a nie grzybom. I dzięki Ci za to. Mamy wspaniałą pamiątkę z tego historycznego Pierwszego Zlotu. Za rok się zamienimy rolami.:-) Choć szczerze powiawszy wolę focić przyrodę niż ludzi. Może w Oczkowie coś upolujemy?:-)

Pozdrawaim

od wrz.2006

15. Z Dolnego Śląska

Wczoraj przymroziło i to porządnie. Do południa utrzymywała sie u mnie ujemna temperatura. Nie wiem czy nie ostatnie w tym sezonie.

od paź.2005

16. Z Dolnego Śląska

od wrz.2007

17. Z Dolnego Śląska

Mimo przymrozków jeszcze można trochę uzbierać, wczoraj i dziś w czasie spaceru kilka prawdziwków, młody ceglak, parę kani, gąsek niekształtnych, kurek, maślaków i podgrzybków, kilkanaście wodnich gajowych, trzy kolczaki. Ilość osobników może niezbyt imponująca, ale różnorodność kolorów i kształtów zachęca do zbioru ( i degustacji;). Pozdrawiam.

od wrz.2006

18. Z Dolnego Śląska

Jutro i ja się "przespaceruje" Zrobiło się dość ciepło, więc może.... :)

od paź.2005

19. Z Dolnego Śląska

Oczekuję sprawozdania popartego fotkami:-)

od wrz.2006

20. Z Dolnego Śląska

Jeśli tylko spacer będzie. Póki, co zaciągnęło się i zaczyna padać. Ale mam nadzieję, ze do południa sie wyklaruje pogoda.

od wrz.2006

21. Z Dolnego Śląska

Wczoraj z młodym chodziłem po lesie. Chrząstek obłędnie dużo, było też trochę czubajek gwieździstych (najprawdopodobniej), kilka podgrzybków złotawych i lejkowce dęte (niestety już bardzo wiekowe). Fotek niewiele, bo młody nie zabrał akumulatorów i szybko prądu brakło.: (

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji