bio-forum.pl

Obróbka kulinarna zimówki aksamitnotrzonowej

bez logowania - można przeglądać
#2

od gru.2020
#0

1. Obróbka kulinarna zimówki aksamitnotrzonowej

Witam, wszystkich kucharzy,

Pierwszy raz będę przyrządzał zimówkę aksamitnotrzonową i mam kilka pytań do bardziej wtajemniczonych.

1. Jak czyścicie grzyby przed obróbką (chodzi mi o śluz, ziemię, itp.)?

2. Jak długo te grzyby należy smażyć?

3. Jak długo te grzyby należy dusić?

4. Jak długo te grzyby należy gotować?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Marek

od maj.2019
#0

2. Obróbka kulinarna zimówki aksamitnotrzonowej

Witaj.

Zimówkę robisz podobnie jak inne grzyby. Ja ją sparzam na sitku i potem na patelnie, albo obgotowuję 10 min - wtedy więcej śluzu się pozbędziesz.

Pozdrawiam.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji