bio-forum.pl

Czy to jest tulipanowiec amerykański?

bez logowania - można przeglądać
dendroflora

od kwi.2004

1. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

od gru.2006

2. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

Tulipanowiec z całą pewnością, a czy amerykański? Porównaj sobie tutaj drzewapolski.pl Pozdrawiam

od cze.2006

3. Czy to jest tulipanowiec amerykański?
3.wrz.07 14:14
Anna Smolar "abarank"

wygląda na tulipanowca

od gru.2006

4. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

Znam tylko dwa gat. tulipanowca, które widziałem. Uważam, że to tulipanowiec amerykański. Dosyłam fotki;

od lis.2006

5. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

Jolu kiedyś Ci napisałem o jego rozmnażaniu

[bf#1097]

od kwi.2004

6. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

Dziękuję Ci bardzo, że mi przypomniałeś. Wtedy pytała moja Mama, bo ona kocha rośliny. Robi działkowe eksperymenty. W tym roku zaraziła mnie swoim parkiem dzikowskim przez tę kwitnącą agawę. Nawiedziło mnie i ganiałam z aparatem po terenie. Czas był sprzyjający, bo grzybów ani ciut, ciut. :).

Gdybyś coś napisał o rozmnożeniu miłorzębu - Mama by Ci pomnik na swojej działce postawiła. Spróbuj znaleźć czas - Mama będzie u mnie od 19 września do ostatniego. Proszę.

od lis.2006

7. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

He, he.. Dobre, żeby miał co piesek "podlewać":-)

Zrobi się:-) Pewnie, za niedługi czas wątek z miłorzębem trooochę rozbuduję. Dla tego drzewka planuję w przyszłości specjalną wyprawę do Chin (w ciągu 10 lat!!!). Zobacz mój profil - marzenia.

od kwi.2004

8. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

:).

Chiny! O Boże! Podróżować! Niestety - urodziłam się jakieś 100 lat za późno.

Mama nie ma pieska.

Powodzenia Ci życzę w realizacji marzeń.

od gru.2006

9. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

Witam. W temacie rozmnażania tulipanowca mogę dodać sposób przez szczepienie. Wysiewałem nasiona z Dolnego śląska i uzyskane siewki (2-latki) zaszczepiłem zrazami z odmiany pstrolistnej. Dziś drzewka mają 2 i 3, 5m wysokości. To wyższe zakwitło tylko 1 raz 2 lata temu. Natomiast siewki na własnych korzeniach kwitną, co roku bardzo mocno. Dziś mają chyba 8m wysokości i w czasie kwitnienia wzbudzają zdziwienie u przechodzących sąsiadów. Na naszym ogrodzie tylko ja mam kwitnące drzewa tulipanowca.

od cze.2010

10. Czy to jest tulipanowiec amerykański?
9.cze.08 21:26
Piotr Grzegorzek

Tulipanowiec chiński jest dość wrażliwy na mrozy i w Polsce raczej nie jest sadzony.

od lis.2006

11. Czy to jest tulipanowiec amerykański?

Zauważyłem, że mój link o rozmnażaniu tulipanowca zmienił adres i "wygasł"

[bf#1097]

Chciałem poczytać, co kiedyś napisałem;-)

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji