bio-forum.pl

Ciboria caucus?

bez logowania - można przeglądać
GRej330296

od maj.2019

1. Ciboria caucus?

01. 03. 2020r. Sczecin Dunikowo, pas zarośli typu łęgowego między drogą a polem, głównie różne wierzby, na żyznej, pulchnej ziemi a w rzeczywistości na zagrzebanych płytko,, kotkach,, wierzby- pojedynczo lub kilka na jednym. Po głębszej penetracji licznie w promieniu kilku metrów

od kwi.2019

2. Ciboria caucus?

w prawym górnym rogu widzę "szyszkę" olszy, także bez pewności, że owocniki są na substracie wierzbowym, co zwiększa obszar poszukiwań. W ogóle możesz mieć tu 2 różne gatunki. Ciboria tak, ale do gatunku to ja się nie wypowiadam.

od maj.2019

3. Ciboria caucus?

wiedząc iż substrat jest b. ważny,, zgłębiłem dosłownie,, grunt pod grzybkami i jednoznacznie stwierdzam że wyrastają one z kwiatostanów wierzby-,, kotków,,-na zdjęciach widać dokładnie/przykrytych glebą/.

Ciekawy jest

[bf#911360]

i tak mi się wydaje jak w tytule?

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji