bio-forum.pl

lato 2004

bez logowania - można przeglądać

od sie.2002

1. lato 2004
16.sie.04 10:13
"pimpek"
1

Pimpek & Indigo - wspólna wyprawa, niedziela 15-08-2004, czyli to się w pale nie mieści.

Swoje dwa kosze skończyłem oporządzać o 3: 40 ale jeszcze przez jakieś 2 dni będę "dosuszał" te, które ususzyłem. Poza tym słoiczki z marynaką i nieziemska ilość obgotowanych na sos i zupę. I może dobrze, że dwa dni, bo w środę.... :)

dawny uczestnik obecnie bez konta na forum

2. lato 2004
16.sie.04 12:12
Wojciech Zięba (Wojtek_z) ("Wojtek_z")

Nieźle Pimpek, nieźle. Mnie w niedzielę udało się zrobić wypad tylko na pół godzinki w niedaleką od mojego domu brzezinkę, ale za to bardzo udany. Ok. 20

kozaczków czerwonych. A jako że kupiłem cyfrówkę postaram się wysłać fotkę ze zbiorami :)

3. lato 2004
16.sie.04 22:35

Oto i fotka

od sie.2002

4. lato 2004
17.sie.04 21:40
"pimpek"

Dzisiaj w radiowej 3-ce słyszałem, że: "ten rok będzie bardzo zły dla grzybów, za to poprzedni był wspaniały".

Kurde, albo coś jest nie tak, alebo w zeszłym roku mi się wydawało, że jest tragedia, a w tym nie ma co narzekać, skoro grzyby zaczęły się od maja i trwają do teraz.....

Ale cóż.... ktoś mądry się wypowiedział w radio i trzeba go wyemitować....

od lip.2004

Primo - taka informacja może spowodować mniejszy tłok w lesie, co będzie chyba plusem

Sekundo - Pimpek nie sugeruj się tym, bo niedaj Boże, jeszcze sam w to uwierzysz, i gdzie ja przeczytam takie relacje i obejrzę takie zdjęcia

6. lato 2004
18.sie.04 15:45

Ten rok jest wg. mnie zdecydowanie lepszy jeżeli chodzi o zbiory. Tamten się nie umywa, więc ta audycja w 3-jce to wierutna bzdura.

od sie.2002

7. lato 2004
20.sie.04 18:45
"pimpek"

Prawie cały dzień mży.... Tak jest lepiej dla podłoża w lesie niż nagła ulewa, więc mordka mi się cieszy :)

od lip.2004

Mży???, Dwa ostatnie dni po 30 stopni w cieniu.

Będzie chyba (u mnie) burza, porządna.

9. lato 2004
23.sie.04 13:07

Wczoraj zrobiłem mały wypadzik w pobliskie mojemu domowi tereny, ale z marnym dość skutkiem: (. Grzyby owszem były, ale na ok 15 znalezionych, tylko dwa nadawały się do użytku. (robaczki :)) Były to w sumie pozostałości po poprzednim wysypie, a na nowy trzeba bedzie chyba kilka dni poczekać.

od kwi.2004

10. lato 2004

U nas słabo. Oczywiście- borowiki omglone, jak zawsze. Kto i ile razy nie pójdzie pod płot, albo w trawę, znajdzie. Mam zamrożonych znowu na jeden zimowy obiad. Do tego kilkanaście czerwonych gołabków, trochę podgrzybków czerwonawych, kilka purchawek i kilka lejkówek wonnych. Są też podgrzybki złotawe, ale oczywiście zaczerwione. Mieszanka wspaniała. W lesie obok (Bycina) dosłownie nic. Za to wreszcie pokazały się na łąkach i w jeżynach czubajki kanie. Takie cudne, młode, bielutkie pod spodem, ogromne, jędrne, pachnące... Na jutro flaki z kani. Koleżanka znalazła za to już jedną czubajkę czerwieniejącą. Przykre... Gdzie było to lato? I już koniec? Pimpuś, rozśmiesz mnie trochę, bo mi się robi smutno...:- ((

od sie.2002

11. lato 2004
23.sie.04 18:04
"pimpek"

Noce coraz zimniejsze (wczoraj +6 w Kotlinie), słonko wstaje coraz później - nie można już na gdzyby chodzić o 4-tej: ( Jesień, Jola - jesień....: (

od sie.2002

12. lato 2004
29.sie.04 10:10
"pimpek"

RATUNKU!!

Siedzę właśnie w Nowym Dworze Mazowieckim, 5 min. jazdy od Puszczy Kampinoskiej i.... walkczę z żoną! Ona chce pojechac sobie do Warszawy a potem gdzieś cos pozwiedzać, a ja chce na grzyby!! Ratunku! Pomóżcie - co wymyślec?

od lip.2004

13. lato 2004

Wg. ostatnich wiadomości - Warszawę zaorali!

A tak naprawdę, kilka tygodni temu przejeżdżałem przez stolicę i drogi w remoncie a objazdy nie były oznaczone. Zamieszanie straszne ale po co komu opis objazdów? Warszawiacy i tak się orientują a przyjezni? Nie muszą!

14. lato 2004
29.sie.04 15:35

Poranna wyprawa na grzyby, konkretnie rydze i prawdziwki. Okolice Krynicy i Nowego Sącza. Prawdziwków niestety ZERO: (Kilka kozaków czerwonych i dwa świerkowe. Za to lekka rekompensata w rydzach :). Na pewno nie rewelacja jeżeli porównam do rekordowych zbiorów, ale ładny koszyk mimo wszystko jest :). Reasumując. Coś mi się wydaje że wysyp dopiero przed nami. Może ktoś podpowie kiedy? :). (Mam zamiar wybrać się w te same miejsca za tydzień)

15. lato 2004
5.wrz.04 22:04
Wojciech Zięba (wojtek_z) ("wojtek_z")

No i jak mówiłem powtórka z miejsc z zeszłej niedzieli, ale tym razem jakże udana. Najpierw rydzowe miejsca powiedzmy średnio, ale za to później rekompensata w koźlarzach czerwonych, babkach, pomarańczowo żółtych i maślakach. Zbieraliśmy wprawdzie w pięć osób, ale mimo wszystko koszyk i wiaderko grzyba udało mi się zebrać, Praktycznie zero robaczków w zbiorach. Oby tak co wyprawa :)

16. lato 2004
6.wrz.04 10:24
"Pasym01" (b/log.)

Co za weekend! wysp, wysyp i wysyp!

Bardzo duzo prawdziwków, duzo podgrzybków, kurek i koźlarzy

Okolice Pasymia/Jedwabna, lasy pomiedzy Jedwabnem a Nidzica.

Ale tez ogromne ilosci grzybiarzy i tych miejscowych jak i przyjezdnych (Warszawa!) _

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji