Podczas zbierania grzybów przydaje się spostrzegawczość. Zmajstrowałem grę ćwiczącą tą umiejętność. Zasady są proste: w jak najkrótszym czasie należy odkryć wszystkie pary grzybów. Używamy lewego przycisku myszki. Miłego grania!!! Pochwalcie się rekordami.
(wiadomość edytowana przez global 11. Sierpnia. 2005)
Pewien amator grzybków (który zgadniecie?)
jął zbierać grzyby, hm,... w internecie.
Ów amator nie traci dziś czasu
na dojazd:-) do lasu.
W Grzybogrę gra... Zresztą, sami wiecie
9: 21, w tym czas na zmianę rozdzielczości ekranu, bo mi za każdym razem przeskakiwało.
Jedna grzybów miłośniczka
bardzo gierki takie lubi.
Czemu? Ginie, biedna w lesie.
Nie przynosi jej to chluby.
A rada na to jest taka:
być zawsze u boku Kozaka.
Albo siedząc przy biureczku
czytać o grzybkach książeczki.
Gra jest dla rozdzielczości 1024 x 768.
2: 01 - ale potem już nie mogłem wyciągnąć poniżej 3 minut <lol>;-))
Porażka!!!
Przekroczyłam SIEDEM minut.....
Następnym razem będzie lepiej... (może jutro): o)
5: 20
Rekord Sebastiana jest przytłaczający - kolega to chyba wszystkie grzyby w okolicach Nowego Sącza w mig kosi i nie zostawia dla innych;D
Czyżby gra już się znudziła? Mogę zrobić wersję "hard" na przykład 16x16 - będzie wtedy 128 (!) par grzybków. No ale jeśli się znudziła, to nie nie zanudzam. Ale może jednak trochę Was rozruszam - pytanie brzmi: Jakie grzyby zamieściłem w grzybogrze (32 gatunki)?
Nie znudziła:-) Fajny przerywnik:-)
Wstaw kwadraciki z grzybkami na forum - podpiszemy co będziemy umieli:-)
Hahahahahaha!!!!
Wiesiek, a jakie przewidujesz nagrody????: o)
Popieram Anię - wstaw te grzybki...: o)
Teraz sam nie mogę tego rekordu pobić;-))
Może daruję sobie jednak te kwadraciki zgaduj-zgadulskie, ale w najbliższym czasie powiększę grę do rozmiaru 12 x 12 (72 pary grzybków).
No i stało się - żarty się skończyły;P Teraz pograjcie sobie w wersję "hard" - nie jest łatwo, ja wyzbierałem wszystko w 13 min. 28 sek. Powodzenia!
7: 15: D fajne, więcej grzybków do szukania;-)
Skąd masz te fotki?
W wersji 459 x 459 grzybki miałyby rozmiar piksel z kawałkiem;)
Fotki "wygooglałem" - niestety nie posiadam własnych, czy to piractwo?
Czy jest to "piractwo"? W rozumieniu ustawy na pewno nie.
Nie "wszystko" podlega ochronie prawa autorskiego.
Takie fotografie nie. Zgodę autora mieć zawsze wypada, choć w podobnych przypadkach nie przeceniał bym dążeń do jej uzyskania. Takie zdjęcia mógł i może zrobić dosłownie każdy...
To mi ulżyło. A z tym "dosłownie każdy" to chyba lekka przesada, nie każdy może spotkać truflę lub psylocyba australijskiego;)
Większej gry nie będę robił, bo zdjęcia stracą czytelność. No może jeszcze ujdzie 16 x 16.
Z "dosłownie każdy" nie ma cienia przesady. Nie chodzi tu o możliwosć czy prawdopodobieństwo "spotkania" a możliwość wykonania "takiego samego" zdjęcia. Co do samego "spotkania" też będę filozofował:-). Bo choć nie każdy rzeczoną truflę spotyka, to każdy, w odpowiednim miejscu i czasie, spotkać ją może...
Pozdr.....
Być może...
Zrobić większą grę? (16 x 16 pól, 128 par)
Zamiast konfigurowalnej zrobiłem grę w trzech wersjach - 32, 72 i 128 par. Wyzbieranie 128 par grzybków zajęło mi aż 38 minut!
(wiadomość edytowana przez global 09. Czerwca. 2005)
Nie otworzyla mi się ta strona..... (???): o (
Moze dlatego, ze moją domyślną przeglądarką jest Firefox?? Ale poprzednie się otwierały!
Ha! - już działa!!!
Panikara jestem!: o)
Ano to by było coś: SimMushroom - wirtualna symulacja grzybobrania :) Różne rodzaje lasów z całego świata, zarówno pod względem gleby, warunków klimatycznych jak i roślinności... Kilkaset gatunków grzybów do zebrania i oznaczenia... Dobra zabawa na zimowe długie wieczory...
A potem wychodziłyby dodatki specjalne np: SimMushroom: Kotlina Kłodzka :)
Nie chcę wirtualnej symulacji grzybobrania! To tak, jakby wirtualnie jeść czekoladę albo wirtualnie pływać. Ja chcę grzyby pachnące i prawdziwe!: (
Mogą być muchomory.
Dobrze, postaram się udostępnić grzyby pachnące i prawdziwe. No może bez muchomirów i łysiczek. Tylko nie wiem jak to trza wgrać. Panie Marku?