bio-forum.pl

Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1

bez logowania - można przeglądać

od mar.2007

1. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
1.sie.07 11:50
Mirka "imienniczka"

1. Już chyba zawsze będę miała problemy z rozpoznawaniem roślin o białych kwiatkach z żółtym środkiem. Nie mam pojęcia, czy spotkałam dziś rumianek, czy coś innego?: (

od mar.2007

2. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
1.sie.07 11:53
Mirka "imienniczka"

2. Tej rośliny też niestety nie znam. Ma piękne, rzucające się w oczy, błękitne kwiatki.

od mar.2007

3. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
1.sie.07 11:55
Mirka "imienniczka"

3. No i na koniec Cykoria podróżnik:-)

od cze.2006

4. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
1.sie.07 11:58
Anna Smolar "abarank"

od mar.2007

5. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
1.sie.07 12:05
Mirka "imienniczka"

Dzięki Aniu:-)

od mar.2007

6. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
2.sie.07 11:05
Mirka "imienniczka"

Łąki nad Obrą znowu mienią się kolorami. Zółta lnica przeplata się z białą maruną bezwonną. Chyba nauczyłam się ją w końcu rozpoznawać:-) W każdym razie mam nadzieję, że na fotkach z mojej dzisiejszej wędrówki jest właśnie ona.

Rzut oka na rzekę:-)

Dziś ponownie spotkałam Bodziszka łąkowego:

od maj.2007

7. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1

Bardzo podoba mi się Mirosławo twój przyrodniczy serial filmowy pt. "WĘDRUJĄC BRZEGIEM OBRY". Myślę, że nie wszystkie jeszcze roślinne "postaci" w nim wystąpiły. Być może scenariusz tej opowieści powoła jeszcze do życia: bodziszka błotnego, krwawnika kichawca, czyśćca błotnego, czermień błotną czy jakiegoś starca... Jeszcze chyba sporo odcinków tego serialu przed nami, prawda! Pozdrawiam

od mar.2007

8. Wędrując brzegiem Obry - sierpień 2007 - część 1
4.sie.07 19:34
Mirka "imienniczka"

Dziękuję Romanie.

Serial na pewno będzie jeszcze dłuuuuuuugo trwał;-)

Być może rośliny o których wspominasz również pojawią się tutaj. Najpierw poszukam w sieci jak wyglądają, a później będę ich pilnie wypatrywała:-)

Pozdrawiam

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji