bio-forum.pl

W sprawie wietlicy z Zabrza

bez logowania - można przeglądać

od cze.2010

1. W sprawie wietlicy z Zabrza
4.sie.19 23:25
Piotr Grzegorzek

W miejskim ogrodzie Botanicznym w Zabrzu uprawiają czerwonoogonkową odmianę wietlicy samiczej, która być może jest samodzielnym gatunkiem. Znaczy się jest interes do zrobienia. Sekwencjonowanie DNA i dodatkowe badania są możliwe.

od cze.2009

2. W sprawie wietlicy z Zabrza

Wiem że takie badania nad tą wietlicą ma zrobić profesor Elżbieta Zenkteler. Chętnie bym współpracował z ogrodem botanicznym w Zabrzu tylko nie mam kiedy tym się zająć bo za dużo wszystkim jestem zajęty. Kiedyś powinienem jednak znaleźć na to czas.

od cze.2010

3. W sprawie wietlicy z Zabrza
7.sie.19 09:09
Piotr Grzegorzek

Ona tam rośnie i ma się dobrze. Jeśli wystarczy materiał zielnikowy mogę kilka liści pozyskać i wysłać gdzie trzeba. Będę tam 8 sierpnia.

od cze.2009

4. W sprawie wietlicy z Zabrza

Pani profesor ma materiał u siebie, ale można też go wysłać do badań tam gdzie trzeba.

od cze.2010

5. W sprawie wietlicy z Zabrza
8.sie.19 20:20
Piotr Grzegorzek

Na razie wystarczy wiedza, że ona tam rośnie i ma się dobrze. Niestety, mają tam tylko jedną kępkę tej paproci.

od cze.2010

6. W sprawie wietlicy z Zabrza
21.sie.19 14:25
Piotr Grzegorzek

Kolejne stanowisko tej paproci znalazłem w gminie Skawina.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji