bio-forum.pl

trop

bez logowania - można przeglądać

od cze.2013

1. trop
31.mar.19 19:36
piotr pytel "piotrek"

od lut.2019

2. trop
1.kwi.19 21:46
Andrzej Ryś "arys"

Potrzebna jest wielkość tropu i odciski pozostałych 3 łap razem oraz miejsce gdzie to znalazłeś. Może to być jenot, wydra ale równie dobrze pies, lis albo wilk w biegu. Możliwości jest sporo.

od lut.2019

3. trop
1.kwi.19 21:47
Andrzej Ryś "arys"

Potrzebna jest wielkość tropu i odciski pozostałych 3 łap razem oraz miejsce gdzie to znalazłeś. Może to być jenot, wydra ale równie dobrze pies, lis albo wilk w biegu. Możliwości jest sporo.

od cze.2013

4. trop
2.kwi.19 20:05
piotr pytel "piotrek"

Niestety był tylko jeden widoczny, duży. Bircza Pogórze Przemyskie w lesie.

od maj.2010

A to ciekawostka z działu botaniki;-)

Wilka, lisa można od razu wykluczyć, nie ten kształt, palce za blisko poduszki, zbyt promieniste. Tak, przydała by się skala wielkości, albo chociaż informacja o rozmiarze, i układ całej linii tropów. To bardzo ważne przy identyfikacji.

Trop jest dobrze odciśnięty, i na moje oko, szakala złocistego też można wykluczyć. Jednak z jego tropami mam tylko teoretyczne przygotowanie;-). jenot, tu tez mam zbyt małe doświadczenie, ale nie pasuje mi.

Obstawiał bym, że to odcisk łapy Canis lupus familiaris;-) Pies znaczy się. I to nie żaden w typie ras pierwotnych, te mają czasem bardzo wilcze tropy.

Dla porównania, trop dorosłego Pana Wilka:

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji