bio-forum.pl

Wycinanka na 27 finał WOŚP

bez logowania - można przeglądać

od cze.2010

1. Wycinanka na 27 finał WOŚP
9.sty.19 21:04
Piotr Grzegorzek

Format podkładu 50 x 70 cm. Niebieski kolor to symbol nadziei.

Motyw centralny to Drzewo Życia wyrastające z puszek. Jest ich siedem – szczęśliwa siódemka. W koronie pomiędzy kwiatami znajduje się 27 serduszek – po jednym za każdy rok. Z boku dwie kiści winorośli - symbol płodności. Każda ma 27 jagód. Pod nimi znajduje się owoc granatu. To chrześcijański symbol wiecznego życia (Gramy do końca świata i dzień dłużej) oraz męczeństwa (nie jest lekko).

od cze.2010

2. Wycinanka na 27 finał WOŚP
10.sty.19 22:05
Piotr Grzegorzek

Tutaj można licytować - aukcje.wosp.org.pl

od cze.2010

3. Wycinanka na 27 finał WOŚP
13.sty.19 23:33
Piotr Grzegorzek

Poszła za 71 złotych.

od lip.2004

4. Wycinanka na 27 finał WOŚP

:-)

Nawet próbowałem licytować, ale nie doceniłem żądzy posiadania przez innych;-)

od cze.2010

5. Wycinanka na 27 finał WOŚP
14.sty.19 19:34
Piotr Grzegorzek

W przyszłym roku będą dwie, a za tę nabywca dobrowolnie wpłacił 201 złotych. A poza tym na składzie posiadam inne, mogę przesłać prywatnie ofertę. Mogę teza przywieźć pewną porcję na tegoroczny zlot.

od lip.2004

6. Wycinanka na 27 finał WOŚP

Chwała nabywcy:-)

Dla mnie podnietą i mobilizacją była oferta związana z "Orkiestrą..."

!!!,

bo sama symbolika i przesłanie tego dzieła nie jest w kręgu moich szczególnych zainteresowań.

Piotr, może coś "grzybowego", choć nie obiecuję, że mecenasem sztuki będę;-)

od cze.2010

7. Wycinanka na 27 finał WOŚP
14.sty.19 23:32
Piotr Grzegorzek

Mam kilka pomysłów w tym temacie. Czasami powiadam, że każdej kartce papieru tkwią miliony wycinanek, ale trudno się zdecydować na wydobycie tej właściwej. Pewien przegląd mojej twórczości w tej materii jest no Google +. Oto link - plus.google.com

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji