bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
Skorzonera
« » bio-forum.pl « Ogród « Archiwum « Archiwum 2012-2018 « starsze wątki (do 15 lipca 2012) « Warzywnictwo «

#2
od 04-2004

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów uprawiał kiedyś skorzonerę? Ciekaw jestem wrażeń z hodowli i konsumpcji.

#66
od 04-2003

Dobre kilka late temu miałem to na działce rodziców.
Korzenie jedzone po raz pierwszy, drugi, po prosto rewelacja smakowo (gotowane z wody), jako dodatek przy drugich danaich.

Potem (za kolejnym razem) zaczął mi przeszkadzać charakterystyczny posmaczek, taki troche mdło-słodkawy i jakoś straciłem na nie apetyt.
Przez jakiś czas jeszcze rosły na działce - mają też ładne kwiaty.

#4
od 04-2004

Podobno smak można przyrównać do szparagów?

#13
od 04-2004

Jadłam kilka razy w życiu skorzonerę-wężymord. Podawana była "z wody", polana usmażoną na maśle tartą bułeczką. Bardzo mi smakowała.

#8
od lutego 2009

2009.03.08 16:50 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

adam michewicz (adammm)
co to jest ten owoc

#5
od marca 2010

2010.03.05 13:04 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jan Szydlo (armada)
W ubiegłym sezonie miałem trochę tego odmiany DUPLEX.
Doskonale się udała fantastyczna na przystawke podawana jak szparaki, ma tylko jeden minus to problem z wykopaniem w całości. Moje egzemplaże miały 50cm (korzeń) w porywach i wiele kopałem na "dwa razy" szkoda było coś zostawić.
« » bio-forum.pl « Ogród « Archiwum « Archiwum 2012-2018 « starsze wątki (do 15 lipca 2012) « Warzywnictwo «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji