#235
od 10-2004
Jolu...ale zglodniałam....lecę do kuchni!
Ja swoje kurki z ostatniego roku wszystkie włożyłam do octu niestety. Więc nie ściągnę Twojego drugiego przepisu, ale pierwszy spróbuję
:o)
#72
od 11-2004
Ciekawy przepis na kotleciki z miesem i grzybami
piers z kurczaka, lub indyka pokroic w paseczki ok. 1cm na 3 cm
dodac podsmazona na zloto cebulke
jedna lyzke smietany
1 jajo
3 lyzki maki kartoflanej
starte na tartce surowe pieczarki, lub podgotowane i pokrojone inne grzybki
sol, pieprz, papryka do smaku
Wszystko wymieszac i odstawic do lodowki na minimum 3 godz.
Klasc na rozgrzany olej, niewielkie kotleciki i smazyc na zloty kolor, uwazac przy przewracaniu.
Ja dodaje jeszcze sok z polowy cytryny i wydaje mi sie, ze tak smakuje lepiej.
Polecam, naprawde pyszne.
#241
od 10-2004
Jolu jak je zrobisz to wirtualnie przyślesz Elmie...
Hihihi!
:o)
Ja przygotuję kompocik...
#73
od 11-2004
OPs... sorki Wam i Tobie Jolu dzieki za przypomnienie... ale tak za ciosem poszlam, jak o fasolce z pieczarkami poczytalam ;)
#75
od 11-2004
Ciesze sie, ze smakowaly. Zapomnialam powiedziec, ze tez czasem dodaje swiezej natki, jak ja mam :)))