#39
od 11-2004
Najpierw na goracy olej, (niewiele) wrzuca sie kasze i krotko smazy , nastepnie dodaje sie dwa razy tyle wrzatku ile kaszy, no i soli sie troszke. Ja to potem podgotowuje i zawijam w koc, albo pod koldre sposobem babcinym. Taka kasza zawsze wychodzi na sypko. Podobnie tez postepuje z ryzem, z tym, ze do ryzu dodaje jeszcze przypraw typu curry, papryka, przyprawa chinska, no i sol oczywiscie.
(wiadomość edytowana przez Kayenn 27.Stycznia.2005)
#166
od 10-2004
A nie prościej kupić kaszę w saszetkach?
(Inaczej w woreczkach). Gotuje się łatwo, szybko (15-20 min.) i nie trzeba sie bać, że wyjdzie "klajster"...
hihihi!
#44
od 11-2004
Chyba nie, kasza podsmazona jest lepsza w smaku, tak jak i ryz. Z ryzem to dowiedzialam sie przepisu od pewnego Kostarykanczyka i od wielu lat robie wlasnie tak. Nawet jak mam saszetki, to je rozcinam i wysypuje kasze, lub ryz na goracy olej. Oleju daje z pol centymetra na dno garnka.