bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
Potrawy z zimówi aksamitnotrzonowej
« » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «

#8
od grudnia 2006

2007.01.06 14:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Adrian (adrian_grzybiarz)
Witam! Właśnie zainteresowałem się poszukiwaniem nowych grzybów jadalnych i na pierwszy plan (z racji pory roku) trafiła się właśnie zimówka! Czy macie jakieś smakowite przepisy na potrawy z tego grzybka? Pozdrawiam i proszę o pomoc!
i

#3745
od kwietnia 2004

2007.01.14 19:58 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Normalnie uduś pokrojone. Z cebulką. Podpraw śmietaną i duzo pieprzu na sam koniec. Do ziemniaczków, kaszy, ryżu, pieczywa.
Zamarynuj.
Zrób zupkę. :-)

#1
od stycznia 2007

2007.01.21 13:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Wawrzyniak (komuna)
Zupka jest pyszna.......

#47
od sierpnia 2006

2007.01.22 21:47 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marcin theman (makitheman)
Smażyć!!! Pyszniorskie,,, masełko... palce lizać...

#5
od września 2008

dokładnie tak usmażyć przyprawy wg gustu wysarczy trochę wegety i juz
po co zabijć tak wspaniały smak

#1631
od października 2005

Tylko kapelusze czy ogonki też ???

#515
od grudnia 2006

Rysiu, z tego co wiem to trzonki się odrzuca bo są łykowate, ja zbieram tylko kapelusiki, nie zbierałeś nigdy zimóweczek?
i

#251
od października 2005

2008.11.27 13:44 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Arek Andrzejewski
Dla mnie ma taki słodkawy posmak. Dobrze się komponuje z pieprzem. W tamtym roku przed Bożym Narodzeniem nazbierałem kilka kilogramów, karmiłem w Święta gości grzybkami pod każdą postacią. Niektórzy, jak się wyrazili, nigdy nie jedli tak smacznej kapusty wigilijnej. :-)

#4604
od kwietnia 2004

2008.12.01 11:59 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Nie, Adrian, nóżki się nie nadają.
i

#1642
od października 2005

Zrobiłem prosto - masełko z cebulka, potem zimówka bez nózek. Na koniec zalane śmietaną - sól i pieprz do smaku - było EXTRA !!! :-)
Acha - czuć było malizną :-(

(wypowiedź edytowana przez old_rysiu 01.grudnia.2008)

#535
od grudnia 2006

Jolu, przecież wiem że trzony się nie nadają. Napisałem że zbieram tylko kapelusiki.
« » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji