Dużo tego w lesie. Czy ktoś to je (jadł)? Jeśli tak, to w jaki sposób go przyrządzić, do czego dodać? W książce napisali, że nadaje się do sałatek. Ale jakich?
Ja nie jadłem, ale kolega jadł na surowo oczywiście z cytrynką :), jako dodatek do sałatki czy coś tam. Podobno smak nie najgorszy, lecz bez żadnych rewelacji :)
#8
od grudnia 2006
ja kiedyś pożarłem całkiem sporo...
po bardzo gokładnym umyciu pokroiłem na cienkie plasterki, dodałem octu winnego, cytryny i pieprzu... no cóż dla mnie pycha ale nikt oprócz mnie się nie odważył. poza tym podobno mam spaczony gust kulinarny.
To ja spróbuję i podzielę się wrażeniami.
#3698
od kwietnia 2004
Ja dodałam do masy grzybowej w sosie i czułam niesmak. Potem juz nigdy galaretka nie znalazłam. Spróbowałabym z cytryną.