Ten temat nie będzie martwy :-)
Dekorowanie stołu na wszelakie imprezy, to połowa sukcesu.
To co jest na talerzu, misce czy innej paterze, musi prócz odpowiedniego smaku, zapachu też odpowiednio wyglądać.
Teraz, kiedy jeszcze możecie zdążyć z przygotowaniem tej dekoracji, kilka słów o niej.
To prawdziwy grzybek do zjedzenia. Nie każdy potrafi zająć tak miejsce na talerzu jak On. Pięknie wygląda i wspaniale się prezentuje. Trzeba go jednak przygotować wcześniej - teraz, kiedy rośnie.
Wycinamy całą gromadę, ściśle zwartych grzybków. Ważne, aby były młodziutkie i nie uszkodzone przez robaczki czy ślimaczki. Muszą być jędrne u ciemne.
Takie całe gniazda marynujemy. Muszą delikatnie wchodzic do słoka, aby nie było problemu z ich wyjęciem. Najlepiej zamarynować kilka gniazd w słoiku. Jest wtedy wieksze prawdopodobieństwo, że któreś będzie sie świetnie trzymało razem i po wstawieniu w sałatkę czy majonez, będą wygądały jak żywe.
Teraz fotka grzybkw w słoiku - uwaga : OPIEŃKI