Jakie macie pomysły na opieńki? Czy ktoś suszył? Ja nazbierałem dzisiaj i obgotowałem 30 min, usmażę na teraz i resztą zamrożę. Ciekawi mnie jak zachowują się podczas suszenia.
ja też mam zamiar ususzyć następnym razem
póki co, ostatnio robiłam w zalewie octowej z przepisu Old Rysia, dokładnie tak jak napisał i muszę przyznać, że teraz już właśnie w ten sposób będę marynować grzybki, bo bardzo mi smakują
trochę to dziwne, bo nie przepadam za żadnymi marynatami, miały być dla męża :D
jeszcze co do czasu gotowania, nie za długo 30 minut?
Czy ktoś suszył opieńki? Jak się wtedy zachowuje ten grzyb? Aromat, konsystencja?
#5757
od kwietnia 2004
Suszyłam. Nie warto. One pachną tak niegrzybowo.
Najlepsze są zamarynowane albo uduszone na gęsto. Bez żadnego odlewania wody.