Czy one się nadają do czegoś oprócz octu i jako dodatek (w niewielkich ilościach) do innych grzybów?
ja jadłem same, i stwierdziłem że nie są zbyt smaczne, nie zbieram ich. Może zrobię jeszcze raz próbę smakową i może się przekonam, albo coś z nich wymyślę :)
#3049
od lipca 2004
Jestem zdecydowanym i zagorzałym smakoszem opieniek we wszelakich postaciach.
Dla mnie wszystko inne grzyby, łącznie z prawdziwkami są za nimi (pomijam w tej ocenie tylko smardze).
Kiedyś w ramach testów robiłem rycerzyki (tylko ten gatunek) na kilka sposobów (zupa, sos, marynata, farsz, susz) i w każdej możliwej postaci mi osobiście najzwyczajniej nie smakowały!
Proponuję poeksperymentować, bo walory smakowe to rzecz jak najbardziej indywidualna :-)
#3663
od października 2005
Nie są smaczne :-( Zapach stęchlizny. Błędem jest dodawać je do innych. Psują walory smakowe.
Nooo! Taka "delikatna", niezbyt przyjemna stęchlizna :-)
Zamarynowałam słoiczek. Niesmaczne. Szkoda zrywać.