Mam jeszcze jedno pytanko?
Jak długo, mogę przechować grzyby w zamrażarce?
Mąż upiera się, że tylko do miesiąca, proszę o odpowiedz, chodzi o grzyby obgotowane - podgrzybki i maślaki.
~pozdrawiam
Ja przechowuję o wiele dłużej. Raz nawet zeżarłem zapomniany woreczek po roku. Żyję. Grzyby smakowaly jak trawa ale nie było żadnych sensacji. Były obgotowane, nie wiem jak jest z mrożonymi na surowo bo tego nigdy nie robiłem.
Dzięki, mnie też się tak wydawało, nie mogłam tylko przekonać mojego męża, że w marcu będą równie smaczne.Uwielbiam smażone maślaczki zalane ciastem naleśnikowym - pycha, no i szybki obiad! Surowych też jeszcze nie mroziłam.
Tak długo to one się nie "uchowają" ;-)
Brak smaku im nie grozi,a do sezonu będą musiały wystarczyć mi suszone :-(
Ważne, że mogę je przechować parę miesięcy :)