2004.11.19 23:57
lis
Naleśniki z farszem a la pierogi ruskie, z sosem grzybowym.
Przygotować farsz identyczny jak do pierogów ruskich. Usmażyć naleśniki/ ciasto bez cukru/, nałożyć farszu.
Przygotować gęsty sos z grzybów świeżych lub suszonych.
Naleśniki koniecznie odsmażyć. Podawać polane gorącym sosem grzybowym.
Polecam.
Smacznego!!
Jadłam ruskie naleśniki. Nawet myślałam kiedyś, że to ja je wymyśliłam, ale okazało się, że takich wymyślaczy było więcej. Bardzo smaczne. Przyznam się jednak, że z sosem grzybowym nie próbowałam.
Muszą być dobre, skoro dobre są kotlety ziemniaczane z gotowanych ziemniaków z sosem grzybowym.
Czy ktoś zna - racuchy drożdzowe z grzybami polane sosem grzybowym?
Gęstego ciasta naleśnikowego + drożdze (pokruszone) + smażone grzybki z cebulką mieszamy i na patelnię - pycha!
To ciasto z drożdżami musi trochę rosnąć, czy od razu smażyć?
Ja smażę od razu, rośnie na patelni :-)
Można poczekać parę minut, ale nie trzeba, jeżeli mam ochotę, daję sobie czs "na papierosa"
Jolu, warto!!!
Oj...ja chyba też będę miała taką robótkę ;-)))
Pozdrawiam
:-) narobiłyście mi smaku :-) Czy z suszonymi też może być? Bo mrożonych nie mam :-(
Z suszonych jak najbardziej! Obgotowane i drobno pokrojone, ale to wiadomo :-)))
Na 18 idę do pracy, życzę miłego wieczoru :-)
Muszę się przyznać - czekałam na opinię:-)
Moja rodzinka te racuchy uwielbia.
Jeszcze jedna wersja: ugotowane /dzień wcześniej/
ziemniaki rozgnieść, dodać jedno jajo,mąka i grzybki z cebulką / mogą być suszone/ troszkę startego żółtego sera, wymieszać i smażyć na patelni zgrabne placuszki. Do tego sos grzybowy!
<smacznego>
:-) nam też smakowało - wejdą do stałego "repertuaru". Nasmażyłam dużo i zostało mi kilka. Więc nazajutrz kupiłam pół kurczaka z rożna i zrobiłam zapiekankę: warstwa placków, warstwa pokrojonego kurczaczego mięsa, ser żółty itd.. na wierzch rozbełtane 2 jajka wymieszane ze śmietaną. I surówka :-))) Też smakowite :-)
Wspaniały pomysł :-)))
Robię różne zapiekanki ... - dzięki :-)))