Boczniak eryngii w sosie sojowym i kapustą włoską, o silnym akcencie czosnkowym .
Składniki;
- boczniak eryngii
- sos sojowy ciemny
- kapusta włoska
- czosnek
- olej sezamowy
- sól , pieprz
Wykonanie ;
Grzyby kroimy w plastry ( około 2 mm grubości ) i smażymy na oleju z dodatkiem sosu sojowego i drobno krojonego czosnku ( 1 ząbek ), około 30 min na wolnym ogniu .
Liście kapusty włoskiej parzymy we wrzącej wodzie około 10 min , następnie studzimy i kroimy w paski, około 1 cm szerokości , dodajemy dużą ilość drobno krojonego czosnku , pieprz , sól i dusimy pod przykryciem około 25 min, od czasu do czasu podlewając wodą . Następnie, smażymy na wolnym ogniu kilka minut, do odparowania wody .Podajemy na ciepło ,jak na w/z obrazku .
Co do fotomontażu , a w zasadzie photoshopo-montażu , drogi Krzysztofie ja wiesz , jest to czynność dość czasochłonna i zapewniam , ze znacznie szybciej jest ukroić plaster cytryny , podzielić na ćwiartki i utrwalić na matrycy niż ,dokonywać czasochłonnych montaży . Co innego koszyk grzybiarza z ultra skanerem, który lokalizuje grzyby w promieniu 6 m oczywiście od koszyka .