#5473
od kwietnia 2004
Zrobiłam sobie dziś jajecznicę z następującymi grzybami:
Na trzy jajka:
- jeden muchomor czerwonawy
- kilka niedużych kurek
- trzy podblaszki
- dziesięć małych muchomorów brunatnych
- jedna niewielka lejkówka wonna
Niebywały aromat i smak.
#461
od września 2008
daje wiarę
:)
a ja dziś wyciagnąłem ze słoika
mleczaje zasolone (m. smaczny)
wierzchnia warstwa wyrzucona
reszta przesmazona na ghee ( nie wyjaśniam odsyłam do kuchni indyjskiej)
dosmazyłem kurek pieczarek
i wyjętych ze słoika podgrzybków i maślaków
TO TERAZ PÓJDZIE DO SAŁATKI NA KWAŚNO
po usmazeniu ododałem na patelnie kilka kropel octu bals. i wycisnąłem pól cytryny
próba smakowa ok
zobaczymy jak wyjdzie sałatka
Znam ghee - to sklarowane masło. :-)