Przepraszam za komputerowe tłumaczenie, ale idzie się połapać :-)
Huitlacoche
Meksykańska Trufla Zboża Huitlacoche (też literował cuitlacoche) jest grzybem, który rośnie naturalnie na kolby kukurydzy ( maydis Ustilago). Grzyb jest zebrany zboże i jest potraktowany jako delikatność. Ziemia i nieco dymiący grzyb jest użyty, by przyprawić quesadillas, tamales, zupy i inne dania specjalności.
Grzyb zboża Tamales: Tamales de Huitlacoche
Przepis przez Aarona Sanchez
Ja N G R E D ja E N T S
1 mąki kukurydzana chwili filiżanki ( harina masa)
3/4 filiżanki ciepła woda
1/2 tłuszczu do piekarnika rośliny filiżanki
1/2 magazynu kurczęcia filiżanki
2 huitlacoche puszek albo 2 filiżanek świeżego (meksykańskiego trufli od grzyba kolb kukurydzy)
1/2 filiżanki z grubsza posiekało cilantro
1 (1 - funt) łuska zboża obudowy
1/2 cotija filiżanki albo anejo queso
Ja N S T R U C T ja Zero N S
Dla tamales, zwilżyj nagłą mąkę kukurydzana z ciepłą wodą i zajdź na bok. Cykl maszynowy skracający w mikserze do śmietankowego i puszystego. Złóż się w mące kukurydzana i drobiowym magazynie.
Mieszanina dobra i zaszedł na bok. W huitlacoche pure mieszarki i cilantro z małą wodą do gładko. Dodaj tę mieszaninę do ciasta i złóż się w dobrze. Sezon z solą i pieprzem. Miej cornhusks już wsiąkającego w wodę.
Aby złożyć tamales, otworzyć łuski zboża i umieścić 1 łyżki ciasta w centrum cornhusk. Złóż się przez strony łuski i zabezpiecz z kawałkiem łańcucha znaków. Powtórz, że proces do wszystkiego ciasta jest skończony. W garnku z podwójnym dnem z wstawką parowca, poddaj działaniu pary tamales dla 40 do 45 minut.
Usuń tamales od parowca i pozwól ich, by usiąść dla 5 minut. Wtedy otworzony ich i służ im z skrapiać sera.
Gdzie Kupić
Huitlacoche jest będący w dyspozycji w naszym przyłączonym wprowadzać Gourmetsleuth do pamięci 210 puszek grama. Jeśli chciałbyś nabyć w większym quantites, proszę email nas.
Jeśli Znajdujesz, że to jest Świeże
Jeśli żyjesz w obszarze z dużym zbiorem zboża, albo, jeśli masz ogród możesz znaleźć świeżego huitlacoche. Tutaj są jakieś instrukcje przygotowania.
Przygotowanie
Ostrożnie odciągają łuski od kolby kukurydzy i usuwać ich. Odciągnij jedwabie zboża i zrzuć. Użyj ostrego noża i utnij jądra zboża od slicking łabędzi samiec blisko łabędzi samiec jako możliwej opieki twojej paraleli noża do łabędzi samiec. Usuń jakieś dodatkowe jedwabie zboża te nadal przylegać do huitlacoche. Z grubsza sieka huitlacoche ( będą kawałki zboża przyleganego do produktu).
Huitlacoche może zostać przygotowany (ugotowany) z czosnkiem i chili i użyty w krepach, quesadillas, albo tortillach zwinieta wokół farszu. Albo produkt może zostać użyty "świeży" w zupach albo gulaszach.
Jeżeli ktoś ma ochotę przetłumaczyć po swojemu to proszę na stronę:
http://www.gourmetsleuth.com/huitlacoche.htm