bio-forum.pl

Przepis na ucho bzowe

bez logowania - można przeglądać

od wrz.2009
#0

1. Przepis na ucho bzowe
obraz

Znalazłem dziś w lesie piękne ucha.

proszę o przepisy

od paź.2005
#0

2. Przepis na ucho bzowe

Nie jestem specem, ale kiedyś taki problem miałem - znalazłem cały konar oblepiony uchem. Od razu zadzwoniłem do naszej Jolki. Ta jednak mi powiedziała, że to nie jest grzyb aromatyczny a jedynie dodatek może stanowić do zupek chińskich jako dodatek atrakcyjny raczej wizualnie. Podobno ma wartości lecznicze - ale bez smaków, to ja te wartości olewam. Ucha zostawiłem na konarze.

od sie.2008
#0

3. Przepis na ucho bzowe

Ja ucha bzowe pokroiłem w paski i dodałem do kurczaka z ryżem. Tak jak powiedział Ryszard, są one bez smaku. Ale ich konsystencja to rewelacja. Polecam tylko jako dodatki do dań typu "orientalne" :)

od kwi.2004
#0

4. Przepis na ucho bzowe

Smażyłam to kiedyś na skwarkach pod szklaną pokrywą. Fajnie pękają z hukiem. Smak? Żaden. Konsystencja rewelacyjna i zabawa przednia.

Panierowałam i smażyłam. Smak? Panierki i ta chrząstkowata konsystencja.

Dodawałam pokrojone w paski do chińszczyzny, gdy ją sobie w domu często kiedyś robiłam.

⇒ dodaj wypowiedź
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji