bio-forum.pl

gorzkie zioła i przyprawy

bez logowania - można przeglądać

od wrz.2009
#0

1. gorzkie zioła i przyprawy
21.wrz.09 20:38
Jarek Kanarek "jarek75"

Witam Was

Wpadłem tutaj, bo znalazłem bardzo ciekawe informacje nt. kobylaka. Przypuszczam, że będziecie w stanie mi doradzić. Szukam dostępnego w Polsce smaku gorzkiego. Przydałaby się jakaś przyprawa, ale i też coś na herbatę.

Smak gorzki wydaje mi się najtrudniej osiągalny, a wg Ayurvedy powinien mi pomóc. Wiadomo, że mając ochotę na coś kwaśnego weźmiemy sok z cytryny i załatwione. A jak poradzić sobie ze smakiem gorzkim?

Chciałbym, by ten gorzki smak osiągnąć w miarę możliwości bez skutków ubocznych. Pewnie to niemożliwe, bo np. za dużo kobylaka może prowadzić do kamicy nerkowej albo niedoboru wapnia (przeczytane u Was, [bf#2100]).

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

⇒ dodaj wypowiedź
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji