bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
marynowane też się nie zmarnują
« » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
i

#2360
od kwietnia 2004

2005.11.16 16:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Oto rozmowa przeprowadzona przed chwilą z Pimpkiem:
jola (15:45)
Grzyby marynowane (podgrzybki), które coś zaczęły mi głupio wyglądać w marynacie, wyjęłam z tej marynaty, przelałam porządnie wrzątkiem i zostawiłam na sitku. Nie chciało mi się z tym nic robić. Cebulę usmażyłam na Kasi, wrzuciłam te pokrojone grzyby, dolałam wody i dusiłam bez przykrycia. Potem dodałam śmietany i pieprzu czarnego. Oczywiście wszystko posoliłam. Osobno ugotowałam kaszę jaglaną. Wsypałam do tego czegoś. Wymieszałam i jem. Coś nie za bardzo. Co byś do tego dodał?
jola (15:45)
Kwaśne
Pimpek (15:47)
czerwoną paprykę LEKKO uduszoną, żeby chrupała
Pimpek (15:47)
pokrojoną w paseczki
jola (15:47)
O! Idę do kuchni
jola (15:50)
a jajko?
Pimpek (15:51)
nie
jola (15:53)
dobre z papryką. Jajko sadzone się sadzi. Będzie osobno.
Pimpek (15:53)
a, tak
Pimpek (15:53)
sadzone do papryki jest OK
jola (15:55)
dobre!

#950
od kwietnia 2001

2005.11.16 16:07 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Snowarski (marek)
jolu, przerażasz mnie, co to znaczy "coś zaczęły mi głupio wyglądać w marynacie"?
i

#2070
od sierpnia 2002

2005.11.16 16:19 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Perz (pimpek)
He :) U Joli to może znaczyć wszystko, na przykład, że blaszki się kruszyły <rotfl>, uahaahahahaha
i

#2363
od kwietnia 2004

2005.11.16 16:28 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Tegoroczne podgrzybki marynowane nagle mi w ciągu jednej doby tak jakoś zmętniały. Poprzedniego dnia jeszcze je jadłam i były dobre. Postanowiłam zadziałać i wymienić zalewę, ale... zapomniało mi się. Zostały zatem bidoki odcedzone i mocno przelane wrzątkiem na sitku w lodówce... Dziś zjadłam fajną potrawę.
« » bio-forum.pl « W kuchni « Archiwum «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji