Witam,
Mam jeszcze parę słoiczków grzybów z zeszłego roku. "Na oko" wszystko jest z nimi w porządku, ale zastanawiam się, czy aby na pewno są jeszcze zdatne do spożycia... :-/ Jak długo można przechowywać marynowane grzybki?
Pozdrawiam,
Iwona
#4470
od kwietnia 2004
Nie wiem, jak długo można przechowywać. Mam kilkuletnie i jeśli nic się z nimi nie dzieje - jadamy my i nasi goście. Nic się nam nie robi po ich spożyciu.
#128
od października 2007
Wczoraj włozyłem 3 kanie po uprzednim oczyszczeniu do zamrażalnika. Nie mogę ze względu na zdrowie przesadzać z jedzeniem grzybów. Zjadłem na obiad 3 talerze zupy grzybowej.Ile czasu mogę trzymać kanie w zamrażalniku? Czy przed usmażeniem na patelni mam je rozmrozić i umyć czy zamrożone kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć. Przepraszam,że pytanie nie związane z tematem wątku.