2002.11.11 23:58
Gienek Lakota
Potrzebna patelnia teflonowa nie zwykla bo sie przypala.A wiec kroje grzyby(prawdziwki)ale moga byc inne na plasterki 3-4 milimetry grubosci i wrzucam na goraca patelnie bez zadnego tluszczu i jak one puszcza wode(sok)to te wode(sok)odlewam do innego naczynia i tak to robie az przepuszcze przez patelnie wszystkie grzyby ktore znalazlem tego dnia i nastepnie ta wode (sok)zagotowuje tak dlugo az mi zgestnieje i rozlewam je do butelek kture pasteryzuje zeby sie dobrze trzymaly a po otwarciu butelki trzymam te butelke w loduwce,uzywam tego wyciagu(extraktu)do robienia sosow albo do zup,no a co do grzybow to je smaze razem z cebulka na masle i wkladam je do sloikow i zalewam je roztopionym maslem i tez te sloiki pasteryzuje i w zimie mam jak znalazl gotowe grzybki smazone.SMACZNEGO.