bio-forum.pl Zaloguj Wyloguj Edycja Szukaj grzyby.pl atlas-roslin.pl
dania z czatu na grzyby.pl
« » bio-forum.pl « W kuchni «
i

#3090
od kwietnia 2001

dania z czatu na grzyby.pl

2019.10.11 23:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Snowarski (marek)
Miras2:
— Polecam spróbować prawdziwki duszone z wędzoną papryką (w proszku).
Prawdziwki kroję w plastry (lub większą kostkę) bez mycia wcześniejszego. Podsmażam na rumiano na oliwie, solę i posypuję pieprzem. Jak już są lekko rumiane, posypuję papryką (nie wolno przesadzić bo wtedy zrobią się niesmaczne). Mieszam wszystko i delikatnie zalewam wodą, żeby papryka się rozpuściła. Po kilku minutach zdejmuję z patelni.
i

#3092
od kwietnia 2001

dania z czatu na grzyby.pl

2019.10.13 13:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Marek Snowarski (marek)
Fijajum:
Wczoraj sąsiadka podała mi przepis na PRAŻUCHA Z GRZYBAMI
Około 3 kg grzybów świeżych lub mrożonych (rodzaj jaki kto lubi) zalać 1/2 litra mleka i gotować na małym ogniu często mieszając, bo łatwo przypalić przez około godzinę, na patelni zeszklić cebulę na oleju, ma być około 3 łyżki i dodać do grzybów, posolić, popieprzyć i pogotować jeszcze chwilę, wsypać łyżkę mąki pszennej energicznie rozetrzeć i wsypać następną aż potrawa będzie gęsta (taka jak ziemniaki pure) uwaga nie przypalić, natomiast można odgrzewać na patelni i wtedy zarumienić.
« » bio-forum.pl « W kuchni «
Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopiuj link Kontakt Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji