bio-forum.pl

zgłaszalność Hygrophorus hypothejus

bez logowania - można przeglądać
#6

od mar.2010
#0

1. zgłaszalność Hygrophorus hypothejus
21.paź.17 19:10
Beata Łyszkowska "bacia"

Cześć, ja to nie jestem zbyt bystra, więc wolę się upewnić. To od stycznia 2017 tytułowy pospoliciak jest znów zgłaszalny? Bo jest na Czerwonej liście. Nazbierałam go dziś na jutrzejszy sos do makaronu, ale odłożyłam kilka do suszenia. To zgłaszać? To czy ja mam grać????;-):-)

od maj.2003
#0

2. zgłaszalność Hygrophorus hypothejus
21.paź.17 20:19
Anna Kujawa "AniaK"

BG mówi, że przyjmujemy

pozdrawiamy z Kampinosu

od maj.2009
#0

3. zgłaszalność Hygrophorus hypothejus
21.paź.17 20:24
Mirosław Gryc "mirek63"

A ja wolałbym makaron z sosem:-)

Luuuuuuuuubię makaron:-))

od mar.2010
#0

4. zgłaszalność Hygrophorus hypothejus
21.paź.17 20:36
Beata Łyszkowska "bacia"

A grzybów macie dużo? A fajne?:-) Pozdrawiam z Chechła, bo nigdzie nie wyjechałam poza lasem Pawlikowickim:- (

A ja tak sobie, wolę ziemniaki:-D Ale synek lubi a przyjedzie jutro, więc będę gotowała:-) A w ogóle to ta wodnicha to w 90% zarobaczona. Dobrze, że okulary założyłam do krojenia:-) I dobrze, że opieniek, kolczaka i trąbek nazbierałam oprócz niej:-)

od maj.2009
#0

5. zgłaszalność Hygrophorus hypothejus
21.paź.17 20:39
Mirosław Gryc "mirek63"

Eeeeee:- (

- to może faktycznie lepiej do greja-a.

Chociaż ja wegetarianinem nie jestem:-)

od paź.2009
#0

6. zgłaszalność Hygrophorus hypothejus

Grzybów czy dużo, są opieńki ale u mnie nie ma tradycji zbierania i jedzenia, są gąski (prośnianki żółte i siwe) zaczęła się wodnicha (nie zbieram) końcówka rydzów, wyżarte podgrzybki, a czy dużo-górna strefa stanów niskich.

⇒ dodaj wypowiedź
to strona wątku; nowy wątek/zapytanie można dodać na stronie działu lub w innym dziale forum
bio-forum.pl służy nam od 2001 roku; swój kształt zawdzięcza prostym zasadom:
Trzymamy się tematu forum. Nie drażnimy się. Ma być miło :)szerzej o zasadach i coś jak regulamin
ta strona być może używa ciasteczek (cookies), korzystając z niej akceptujesz ich użycie — więcej informacji