• Siedzuń sosnowy, szmaciak?
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym was zapytać czy to co znalazłem na pewno jest tym co myślę. Jestem prawie pewny, ale zastanawia mnie jedna rzecz. Te fałdki (listki) na zdjęciach znalezionych w internecie są raczej gładkie (chodzi o rant). W moim są tak jak by postrzępione, jak by pazurki. Czy ten grzyb jest jadalny? Jak go przyrządzić? Zdjęcia poniżej :
https://imgur.com/GW9TFAw https://imgur.com/JCVvcNg https://imgur.com/4RdNO9P
#3779
od marca 2010
Tak, to siedzuń sosnowy. Przyrządzać, jak każdego grzyba. Ja najczęściej dzielę na kawałki odpowiednie do umycia i robię w zalewie octowej.
Na przyszłość wstawiaj zdjęcia odpowiednio zmniejszone do wątku.
Dziękuję za odpowiedź i postaram się na przyszłość wstawiać zdjęcia poprawnie.