Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
BULWA z ogrodu japońskiego w Niemczech
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 04 października 2016) «

#47
od września 2014

2016.10.03 10:23 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Tom Jar (tomala)
Witam.
W piątek będąc w Niemczech w ogrodzie Japońskim ( https://goo.gl/maps/qjPswHHtYuR2 )
znalazłem takie oto cudo.




Zapach - piękny, oj pieczarka chciałaby mieć taką woń...

Oskubane, nadjedzone, więc chyba jadalne, skoro jakieś ptaszki się do tego dobierały.

Spróbowałem - oj pieczarka chciałaby mieć taki smak...

były 3 bulwy, zabrałem ze sobą.

Wielkość grejpfruta...





Po przęcięciu, piękna kremowa konsystencja, jak ser kozi...
Zapach przepiękny, w domu pachniało całym koszem grzybów :)








Przeleżało do niedzieli, nic nie zczerniało, nawet nie uschło...

Po przesmażeniu na maśle, ugryzłem kawałek...

Mięsisty, zwarty, smakowo jak boczniak, tyle że bardziej smaczny;)

Podczas smażenia, nie puścił żadnych soków, suchy w srodku...

No generalnie poezja smaku :))

Coż to za okaz?? czy jadalny??
Pozdrawiam znawców, Tomasz

#5476
od maja 2006

purchawica olbrzymia, jadalny

#48
od września 2014

2016.10.03 11:42 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Tom Jar (tomala)
Ooo..

Już teraz jestem bogatszy o nowe wyszukania w google...

Dzięki bardzo....

#4185
od lipca 2004

2016.10.03 21:49 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
"No generalnie poezja smaku :))"
Tu się zgodzę, nawet takie trawnikowe; "kopnięte" i zapewne obsikane przez psy ;-)
i

#2860
od marca 2010

2016.10.03 21:53 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Poważnie mówicie? Kurde, a takich obsikanych, kopniętych przez ludzi lub psy ;-) w Forcie Bema w Warszawie pełno widziałam i nie wzięłam ze względu na to obsikanie, a tu Boguś poleca ;-) :-D Jakiś przepisik, Boguś? :-D

#855
od października 2009

2016.10.03 22:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Romuald Tomaszewski (roto)
Psi mocz podciąga smak jak glutaminian sodu;-)

#2861
od marca 2010

2016.10.03 22:06 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Masz rację, Romku! Sama powinnam była o tym pomyśleć :-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2016 « starsze wątki (do 04 października 2016) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji