Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
2015.05.21 na kompoście
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Kąciki tematyczne « Coprinus s.l. (Coprinus, Coprinopsis, Coprinellus, Parasola) « starsze wątki (do 03 września 2015) «

#702
od września 2007

2015.05.21 21:34 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Tomasz Nowak (tomek_nowak)
Kompost wydaje się być stałym i niewyczerpywalnym źródłem drobnych coprinusopodobnych- wydaje mi się,że tego gatunku jeszcze nie zbierałem.Nie wiem,czy jest sens zbierać kolejne pojedyncze owocniki...

#8777
od maja 2009

2015.05.22 14:44 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Czy jest sens zbierać ???
Sam sobie odpowiedz na to pytanie ale ja Ci gwarantuję, że do końca roku/sezonu znajdziesz na tym swoim kompoście na pewno jeszcze inne gatunki:-)

Wytrwałości:-)))

Błażej pewnie powie to samo?

#703
od września 2007

2015.05.22 15:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Tomasz Nowak (tomek_nowak)
Nie no,zbiera się bardzo fajnie, miałem na myśli tylko to,że przy podobieństwie makro mogę zebrać np. 15 owocników pojawiających się po 1-2 szt tego samego gatunku przez sezon- czy wtedy Błażej nie załamie się przy oznaczaniu;))

#8779
od maja 2009

2015.05.22 16:13 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Przy takich maluchach im więcej materiału (najlepiej w różnym wieku), tym lepiej:-)

Nie zauważyłem, żeby Błażej kiedykolwiek okazywał oznaki jakiegokolwiek załamania ... tym bardziej jeśli chodzi o Coprinus(ki) :-)))
Z tego co zauważyłem, to Błażej jest tak dokładny, że i tak wszystkie owocniki bada indywidualnie, zanim "wsadzi" do zielnika, nawet te wysyłane razem jako jedna kolekcja.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Kąciki tematyczne « Coprinus s.l. (Coprinus, Coprinopsis, Coprinellus, Parasola) « starsze wątki (do 03 września 2015) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji