Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Coprinus - białe, gwiazdkowate maleństwa, koprofilne
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 24 listopada 2014) «

#1110
od grudnia 2009

2014.11.20 22:57 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Zawada (zdzary)
Na odchodach, w lesie olchowym
1
2
3
4

#7054
od sierpnia 2002

2014.11.20 23:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Imię i nazwisko (pimpek)
Gdy zobaczyłem tytuł wątku - od razu zerknąłem.... a tu jakiś Coprinus :(

#7879
od maja 2009

2014.11.21 16:40 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Jak nie pobrałeś ... to masz u Błażeja "przechlapane":-))
- a tę kupkę to też do domu i do dojrzewalni ... oj powinno z niej jaszcze sporo "wykiełkować":-))

#1111
od grudnia 2009

2014.11.23 22:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Piotr Zawada (zdzary)
Pobrałem, ale popełniłem błąd kupę też ususzyłem. Jeśli Błażej jest zainteresowany, to prześlę.

#3566
od lipca 2004

2014.11.24 00:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
Piotrze, zebrana i ususzona kupka to piękna i czasami rozwojowa sprawa :-)
Jedyny problem, to zapakować/zabezpieczyć ją do wysyłki, bardziej starannie niż niż np. dawniej kryształ do przemytu. Bo jeśli podczas transportu powstanie pokruszony proszek lub pył to robi się bardzo nieciekawie.
Wg mnie najlepiej by było, jakbyś pod porządną lupą (binokularem) oddzielił igłą preparacyjną ile się tylko da owocników z odrobinką podłoża. Zapakował je do maleńkiej torebki strunowej, a samą "wyczyszczoną" kupkę umieścił w innej torebce (oczywiście jeżeli Błażej ma na nią ochotę) ;-)

#3171
od września 2005

jestem zainteresowany
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 24 listopada 2014) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji