Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
muchomor czerwieniejący
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 08 września 2014) «
i

#316
od marca 2010

2014.08.30 23:45 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
U mnie wysyp w pełni, więc postanowiłam, z waszą pomocą, sprawdzić, czy dobrze się "opatruję" z tym grzybem. Zaznaczam, że nie zbieram i na razie nie zamierzam. Przepraszam, wiem, że powinnam pokazywać przekrój, blaszki i w ogóle więcej szczegółów, ale borowiki też wysypały i nie miałam czasu. Zaznaczam, że owocniki przewrócone lub uszkodzone nie są moim dziełem. Już takie zastałam. Jakiś muchomor hater chodził po lesie przede mną :-)Jeśli mnie nie pogonicie, to chciałabym wstawiać następne zdjęcia tych grzybów, które zrobię na kolejnych grzybobraniach. Następnym krokiem będzie, być może, zbiór. muchomor1muchomor2muchomor3muchomor4muchomor5muchomor6muchomor7

#11606
od grudnia 2003

możesz smażyć :-)
i

#955
od lipca 2007

Ja też chyba trzy lata się przymierzałam do konsumpcji, a teraz poszukuje ich. Zawsze patrz na pierścień, to karbowanie jest bardzo charakterystyczne.
i

#317
od marca 2010

2014.08.31 21:06 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Beata Łyszkowska
Wiem, że powinnam zapytać w innym dziale, ale już trudno. To czy macie jakiś inny sposób przyrządzania ich, czy tylko saute na patelce, ewentualnie w panierce?
i

#957
od lipca 2007

Dodaję do mieszanki duszonej czy gotowanej na zupę. Bardzo małe i młode do marynaty. Panierowane można zalać potem zalewą octową, tak jak się robi ze smażonymi w panierce rybami.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2014 « starsze wątki (do 08 września 2014) «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji