• żółciak siarkowy - czy aby na pewno
Witam.
Pierwszy raz nalazłem takiego grzyba w pięknym dzikim terenie.
Czy to na pewno grzyb jadalny.
Mam zamiar go zjeść.
Czy można ten grzyb z czymś pomylić ?
Musi być młody, miękki i dobrze usmażony. Smacznego
Dzisiaj "zebrałem" spory kawałek. Jest miękki, kroi się jak masło.
Pięknie pachnie.
To co zebrałem to jakieś 1/20 całości.
Obgotowany w osolonej wodzie, wycięty kotlecik, posolony, popieprzony i usmażony jak kotlet schabowy (jajko, bułka tarta).
Naprawdę smaczny.
Przesyłam foto.
Jeszcze był miękki? Moje już były zbyt łykowate na kotleciki.
a to mnie ostatnio zaskoczył mój mąż stwierdzając, że on woli takie bardziej twarde i żeby mu tych miękkich nie dawać :D
ma czuć, że coś gryzie ;)