Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
żółto-cytrynowe pałeczki
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2011 « Archiwum 2011 wrzesień «

#604
od sierpnia 2010

2011.09.21 19:27 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Henryk Kasprzyk (wzuhk)
Skraj Puszczy Wkrzańskiej. POd sosnami, dębami klonem. Zbutwiały odłamek w ściółce. Zerknąłem ponieważ byłem ciekaw śluzowca, co widać po lewej stronie. Grzybek na tym długim trzonku rozciąga się od dwóch tygodni, nie zmieniając rozmiaru kapelusza. Odłamek leży sobie dalej, ciekaw jestem efektów. Ale chyba jest możliwe co z tego wyrośnie ?
na zbutwia³ym od³amku
na zbutwia³ym od³amku
na zbutwia³ym od³amku

#732
od października 2006

2011.09.21 19:33 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Hreczka
Obstawiam buławkę rurkowatą.

#4412
od maja 2006

A czy nie wyrastały z jakiejś larwy albo ciała owada?

#613
od sierpnia 2010

2011.09.21 22:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Henryk Kasprzyk (wzuhk)
sprawdzić to, czy poczekać aż bardziej dojrzeją? Musiałbym to rozbebeszyć.

#1307
od września 2006

Małe trochę, ja poczekałbym, może wyrośnie Podostroma alutaceum?

#735
od października 2006

2011.09.21 23:03 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Anna Hreczka
Podostroma alutaceum lubi podobno towarzystwo łopatnicy żółtawej.

#8592
od grudnia 2003

A łopatnica żółtawa lubi modrzewie :-)

#4413
od maja 2006

Jak masz możliwość to poczekaj, cokolwiek nie wyrośnie nie musi być wydłubywane :-)

#622
od sierpnia 2010

2011.09.28 19:00 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Henryk Kasprzyk (wzuhk)
to dopiero niespodzianka :-)
na zbutwia³ym od³amku
i

#4422
od maja 2006

:-) bywa i tak :-)
Wyglądają na młode Hypholoma fasciculare
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2011 « Archiwum 2011 wrzesień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji