#36
od lipca 2010
Nr 3 maślak sitarz, jadalny, dobry suszony do sosów, daje klej, ale nie zazdroszczę obierania, poza tym szybko robaczywieje
Nr 1 i 2 jakiś gołąbek, ale nie znam się na gołąbkach
Nr 4 ???
Spokojnie:-)
Niektórzy forumowicze zanim zdecydują się na konsumpcję jakiegoś grzybka, poznają go latami a Ty chciałbys poznać aż trzy za jednym zamachem:-)))
Jak ADMIN mówi jeden grzyb = jeden wątek.
Ale skoro już są to do rzeczy:
Trzeciego nie rozpoznaję, za słabe zdjęcie(mleczaj, lejkówka), na 99% nie do spożycia( chyba że zależy Ci na tym jednym razie):-)
Drugi- maślak sitak -śmiało do gara:-)
Pierwszy- gołąbek, ... poszperaj troszeczkę o nich a dowiesz się że są godne uwagi ale tylko te o łagodnym smaku.
Spróbuj kawałek(malutki) jak nie gorzki i nie piecze to znaczy OK.
Dzięki, to już wiem na 100%, że te 1 i 2 grzybek do garka;)
A próbowałeś gołąbka(ten pierwszy) nie gorzki ani nie palący???