Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gołąbki z czerwonymi trzonami
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 sierpień «
i

#7611
od grudnia 2003

Las mieszany buk,dąb,sosna.Smak łagodny,zapach słaby

#789
od grudnia 2005

A twardość, zwięzłośc miąższu? Zostawia jakiś posmak? Bo na zdjęciach, zwłaszcza na drugim, "bardzo wygląda" na Russula rosea :-)

#7612
od grudnia 2003

Dość twardy i kruchy.Posmaku jakiegoś nie wyczułem.

#793
od grudnia 2005

Hmmm... Wrażenia smakowe to rzecz dość subiektywna, ale ten charakterystycznie matowy, "opatrzony" już kapeluch (zwłaszcza ten większy na fot.2), różowy rumieniec na "stopie" i twardy miąższ tak mi pasują pod podane typowanie... Może doczekamy się jeszcze innych opinii :-)


(wypowiedź edytowana przez zygmunt 19.sierpnia.2010)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 sierpień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji