Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Biaława galaretka z grabu
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 sierpień «

#1716
od grudnia 2007

2010.08.15 14:29 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jacek Soboń (jacek_s)
10.08.2010 Pogorze Kaczawskie, na grabie obok Calocera cornea.





?? łzawik? kisielnica?

#2092
od lipca 2004

2010.08.16 11:25 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
i

#1379
od września 2006

2010.08.16 13:27 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jakub Węcławski (listek)
Według mnie zdecydowanie grzyb. Nie podejmuję się próby oznaczania bo ich wygląd sugeruje, że są młode. Jakoś nie zachęcają :)

#2096
od lipca 2004

2010.08.17 08:08 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
:-) Znaczy się, źle się wysłowiłem (pół roku bez komputera i internetu zrobiło swoje) :-(

Tym bardziej że, z 08.08.2010 z Wyspy Sobieszewskiej - Świbno, mam coś bardzo podobnego (może troszkę bardziej "rozwiniętęgo") - na razie podrasta w mnożarce.
Chwilowo nie mogę wrzucic fotek, bo coś mi nie chce zadziałac opcja "Dodaj obrazek lub załącznik"

#2099
od lipca 2004

2010.08.19 10:46 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Bogusław Mazurek (bogdan)
Wyglądały tak:
Foto 1


Foto 2


Drogę z nad morza do domu odbyły w przenośnej lodówce, w domu leżą też w lodówce - jednak nic się z nimi nie dzieje - nie rosną.
Pewnie trzeba dac im trochę ciepła i poczekac na efekt
i

#1381
od września 2006

2010.08.19 11:38 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jakub Węcławski (listek)
można też od razu wrzucić pod mikroskop i sprawdzić czy są dojrzałe. Efektem pozostawienia ich w cieple może być inwazja pleśni, bakterii itp.
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 sierpień «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji