Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
Gołąbek - ale jaki ?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 lipiec «
i

#30
od października 2009

Raczej jadalny - słodki w smaku i przyjemny aromat.

#775
od grudnia 2005

Skoro gołąbek łagodny w smaku, to jadalny (ale dotyczy wyłącznie gołąbków). Typuję w przybliżeniu Russula vesca. Same zdjęcia dla oznaczania gołąbków to zwykle za mało, trzeba porównać więcej cech w atlasie, wówczas oznaczalność nieco wzrośnie :-)
Aha, tak przy okazji - czy przednia soczewka w Twoim obiektywie nie była cokolwiek zabrudzona np. odciskami palców ? :-)))

#33
od października 2009

Niestety była, ale ten fakt spostrzegłem dopiero w domu :(
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 lipiec «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji