Główna Zaloguj Wyloguj się Załóż Edycja Szukaj Kontakt grzyby.pl atlas-roslin.pl
twardzioszek przydrożny - Marasmius oreades?
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 maj «

#1427
od maja 2009

2010.05.17 14:36 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Kiedy moja Babcia gotowała z niego zupkę. O ile dobrze przypominam to nawet chyba była znośna. Sam go osobiście nie zbierałem więc chyba nie zaszkodzi zapytać:-)





#531
od grudnia 2005

tak - pierogi sa z nich pyszne

#152
od lipca 2008

2010.05.17 15:22 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Teresa Filipowiak (tessa)
Trochę oleju do masełka, na tym zeszklić cebulkę, dodać opłukane grzybki bez gotowania, kilka minut i gotowe. Można dodać jajka i zrobić z tego pyszną jajecznicę, można położyć na kanapkę, można położyć na bułkę, na to plasterek sera i zapiec. W każdej postaci dobry. U mnie w tym roku jest go dużo i bardzo mnie to cieszy.

#1429
od maja 2009

2010.05.17 15:27 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
A jak wolisz?
Z mięskiem czy bez, bo u mnie z powodu wysokiej temperatury "wkładek mięsnych" od cholery:-))
Nawet majówka w tym roku już prawie cała zaczerwiona:-(
Dzięki za potwierdzenie:-)
i

#4909
od kwietnia 2004

2010.05.17 20:46 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Jolanta Kozak (jolka)
Tak, to twardzioszek przydrożny. Jest bardzo smaczny. Można z niego robić chyba wszystko. Tylko pewnie w marynacie jest do niczego. Bo nie ma co ugryźć. :-)

#1430
od maja 2009

2010.05.17 21:01 Edytuj wypowiedź Usuń wypowiedź

Mirosław Gryc (mirek63)
Trzech na jednego:-)))
Nie mam wyjścia, będę musiał w tym roku spróbować sam coś z niego upitrasić:-)
« Poprzedni Następny » bio-forum.pl « Jaki to grzyb? Mykologia « Archiwum - starsze wątki « Archiwum 2010 « Archiwum 2010 maj «
Czy jesteś pewien/pewna, że masz coś (rzeczowego) do dodania?

Główna Ostatnia doba Ostatni tydzień Szukaj Instrukcja Kopuj link Administracja
ta strona używa plików cookie — więcej informacji